Undă verde de la Mediu pentru zona de promenadă de la Colibița

Undă verde de la Mediu pentru zona de promenadă de la Colibița

Primăria Bistrița Bârgăului vrea să facă la Colibița o investiție de 200.000 de lei pentru amenajarea unei zone de promenadă chiar pe malul lacului de acumulare. Proiectul a primit avizul de mediu de la APM BN și dacă totul merge conform planurilor lucrările ar trebui să înceapă în primăvara anului viitor.

Proiectul “Amenajarea zonă de promenadă la acumularea lacului Colibița” a fost depus în toamna aceasta la Agenția pentru Protecția Mediului Bistrița-Năsăud, iar acum a primit undă verde. Pasul următor pentru punerea în aplicare a proiectului va fi organizarea unei licitații pentru alegerea unei firme care să execute lucrările.

Potrivit planurilor se propun lucrări de amenajare a trei tronsoane (ce însumează o lungime totală de 3,9 km) pe malul lacului Colibița, lucrări care vor avea în vedere amenajarea zonei de protecție a lacului (cuprinsă între cota NNR = 797.45 și cota 800.00) prin introducerea unor zone de ședere/odihnă și refugiu, conectate prin alei pietonale.

În plus, din dorința de a crea un parcurs continuu al aleii, se prevede amplasarea unei pasarele și podeste pietonale în zonele în care topografia terenului impune acest lucru.

Zona de promenadă va avea alei pietonale, plajă cu nisip, zone de ședere cu acoperire de tip pergolă de lemn, zone de ședere amenajate cu deking de lemn, băncuțe și mese de lemn pentru picnic și coșuri de gunoi din lemn. De asemenea, se vor face lucrări și pentru amenajarea unui sistem de iluminat corespunzător.

 

Categories: Local

About Author