Unde vrea PMB să mute piețele de pe Calea Moldovei și Tărpiului

Unde vrea PMB să mute piețele de pe Calea Moldovei și Tărpiului

Pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local care va avea loc mâine se află un proiect de hotărâre privind închiderea piețelei de pe Calea Moldovei, cunoscută și sub numele de “Piața de la ruși” și a pieței en-gross de pe strada Tărpiului . Municipalitatea vrea să îi mute pe comercianț într-o nouă locație.

Municipiul Bistriția are ca obiectiv amenajarea unei piețe en-gross în intravilanul municipiului Bistrița, având în vedere că actuala piață en-gross nu corespunde necesităților municipalității, atât ca locație și dimensiuni. cât și calitate a serviciilor oferite și a produselor depozitate, care prin condiții improprii de depozitare, pot periclita sănătatea populației. Scopul acestei investiții este de a amenaja o piață en-gross modernă și funcțională, care să ofere infrastructură și spațiu de depozitare propice produselor agricole, să funcționeze o gamă complexă de servicii pentru populație și să asigure nivelul calitativ al produselor depozitate și comercializate. Proiectul mai are în vedere și mutarea activității comerciale din Piața Calea Moldovei, în care funcționează doar persoane fizice autorizate, întreprinderi individualeși/sau familiale prin a căror activitate se asigură venitul familial”, scrie în documentele care vor fi mâine pe masa de lucru a consilierilor locali.

Primăria Bistrița cere ajutor de la Consiliul Județean pentru rezolvarea acestei probleme. Mai exact, municipalitatea solicită Consiliului Județean trecerea unui imobil (teren și construcții) din domeniul public al județului în domeniul public al municipiului.

Este vorba de un teren situat în Drumul Cetății nr. 2A, teren care are u suprafață de 10.593 mp și care a făcut parte din patrimoniul Lucrări Drumuri și Poduri , iar luna trecută a fost trecut în domeniul public al județului.

foto:ziardebistrita.ro

Categories: Local

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*