Universitatea Tehnică investește 7 mil. lei în clădirea fostului Tribunal, transformând-o în săli de cursuri

Universitatea Tehnică investește 7 mil. lei în clădirea fostului Tribunal, transformând-o în săli de cursuri

Clădirea care a găzduit vechiul Tribunal, aflată la intersecția străzilor Liviu Rebreanu cu Piața Centrală, va fi reabilitată și transformată în săli de cursuri. Investiția se ridică la 7 mil.lei și va fi făcută de Universitatea Tehnică din Cluj Napoca.

În urmă cu cinci ani, Consiliul Județean Bistrița-Năsăud a decis să predea în administrarea Universității Tehnice din Cluj-Napoca o clădire aflată pe strada Piața Centrală la numărul 29. Este vorba despre fostul sediu al Tribunalului, instituție care a fost mutată într-o clădire nouă.

La vremea respectivă, cei de la Universitatea Tehnică promiteau că vor valorifica imobilul și că vor încerca sa îl salveze. Clădirea este degradată, are nevoie de reparații și modernizări. După cinci ani, lucrurile încep să prindă contur, iar Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca a organizat o licitație pentru reabilitarea, modernizarea și transformarea clădirii fostului Tribunal.

“Reabilitare, schimbare destinație în clădire de învățământ și conservare monument istoric” este proiectul pentru care constructorii pot depune oferte. Bugetul pus la bătaie este de 7,02 mil.lei, iar banii ar urma să vină în urma unei finanțări prin Programul Operațional Regional.

“Prin această investiție, se preconizează creșterea nivelului de pregătire și performanță a studenților, care își vor desfășura activitatea în spații adecvate, cu un grad mare de confort și securitate, precum și cu dotări de ultimă generație”, anunță cei de la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca.

 

Categories: Local

About Author