UPU-SMURD va fi mutat la finalul acestei luni!

UPU-SMURD va fi mutat la finalul acestei luni!

Un singur ofertant a depus dosar pentru contractarea lucrărilor de modernizare și extindere UPU-SMURD de la Spitalul Județean de Urgență Bistrița. Oferta este în evaluare la Consiliul Județean și în curând contractul va fi semnat. Managerul Spitalului Județean anunță că UPU-SMURD va fi mutat cel mai probabil la finalul acestei luni pentru a fi pregătit șantierul. 

“Oferta este în evaluare la Consiliul Județean. Licitația eu o consider încheiată, este un singur ofertat, o asociere de firme. Sper ca în perioada imediat următoare să fie semnat contractul de proiectare și execuție pentru că partea de proiectare va fi de două luni, urmată de partea de execuție. Noi am pregătit zona unde vom muta UPU, cel mai probabil mutarea o vom face la sfârșitul lunii februarie pentru a putea elibra zona de lucru, astfel încât constructorul să înceapă partea de demolări înainte de terminarea proiectului de execuție”, explică Gabriel Lazany.

Bigetul pentru modernizarea și extinderea UPU-SMURD este de 7,8 mil.lei. Odată ce extinderea și modernizarea vor fi făcute, una dintre cele mai aglomerate secții ale Spitalului Județean de Urgență Bistrița, Unitatea de Primiri Urgențe, va avea 1.414 mp (280 mp în prezent).

În buget este prevăzută și schimbarea instalațiilor sanitare, electrice, a sistemului de monitorizare și alarmă, dar și dotarea cu echipamente medicale noi (targă 13 buc, injectomate 13 buc, monitor reanimare 2 buc, monitor stabilizare 14 buc, defibrilator cu funcție de pacemaker extern 2 buc, aspirator portabil secreții 2 buc, aparat vizualizat vase 1 buc, carucior rabatabil pentru transport pacienți 7 buc, cărucior pentru medicamente și materiale sanitare 6 buc, ventilator cu circuit adult, pediatric sau nou-născut 2 buc, miniecograf portabil 1 buc, videolaringoscop 2 buc, aparat EKG portabil 2 buc, încălzitor soluții perfuzabile 2 buc, aparat portabil radiologie 1 buc, calculator 10 buc și imprimante 5 buc).

Durata de execuție a obiectivului d investiții este de 2 ani de la data semnării contractului.

Categories: Local

About Author