Urcă exploziv numărul firmelor bistrițene ce trimit oameni în șomaj tehnic. Ieri, 94. Azi, 223!

Urcă exploziv numărul firmelor bistrițene ce trimit oameni în șomaj tehnic. Ieri, 94. Azi, 223!

317 de companii bistrițene au depus ieri și azi solicitări la AJOFM Bistrița-Năsăud pentru a-și trimite angajații în șomaj tehnic în perioada stării de urgență.

“Ieri, 1 aprilie, în prima zi în care s-au depus cereri, am înregistrat 94 de agenți economici, iar numărul de angajați pentru care se solicită șomaj tehnic a fost de 587. Astăzi, în cea de-a doua zi, am înregistrat 223 de cereri pentru un număr de 2.167 de angajați”, a explicat, pentru BistrițaBusiness, directorul AJOFM BN, Otilia Râpan.

Unul dintre cei mai mari angajatori care a anunțat astăzi că trimite 623 de oameni în șomaj tehnic. Fabrica de acumulatori este oprită de fapt de miercurea trecută, decizie luată la nivelul grupului METAIR, proprietarul companiei bistrițene.

Sunt multe alte companii din județ care și-au închis parțial sau total activitatea în această perioadă, însă nu s-au grăbit în primele zile să depună documentațiile pentru șomaj tehnic. De pildă, Leoni Wiring Systems și-a redus la minim activitatea de aproape 2 săptămâni dar încă nu a anunțat AJOFM. La fel, firme precum RAAL, Dimex, RCB Electro, Filadelfia țin o parte din angajați acasă, urmând să solicite șomaj tehnic pentru aceștia.

Cererile pentru indemnizațiile aferente perioadei 16-31 martie 2020 pot fi făcute la AJOFM în perioada 1-10 aprilie 2020.

Angajatorii trebuie să știe că șomajul tehnic este plătit de către Guvernul României, prin Agențiile Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă. Noi suntem pregătiți să primim cererile și să procesăm toate informațiile. Avem o echipă de 10 oameni care se ocupă de acest lucru”, a mai precizat Otilia Râpan.

Categories: Local

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*