Urgentarea drumului de centură al Bistriței, în discuții la Guvern

Urgentarea drumului de centură al Bistriței, în discuții la Guvern

Primăria Bistrița și Consiliul Județean s-au pus în linii mari de acord asupra traseului viitoarei centuri a Bistriței și vor să mute licitația pentru ea din Lotul 1 în Lotul 2 al Autostrăzii Nordului, pentru a evita întârzierile.

Inițial, varianta ocolitoare a Bistriței a fost inclusă în Lotul 1 – Baia Mare – Bistrița, a autostrăzii Nordului, însă licitația privind elaborarea studiului de fezabilitate și întocmirea proiectului a fost anulată din cauza contestațiilor. Licitația va fi reluată în data de 25 octombrie. 

Lotul 2, Bistrița-Vatra Dornei, în schimb, este deja în lucru la nivel de studii de fezabilitate.

Primarul Ioan Turc consideră că această variantă este cea mai fezabilă, evitându-se astfel întârzierile cu licitația pentru Lotul 1: „Această variantă este mai ușor de abordat din mai multe considerente: avem mai puține proprietăți. Apoi, e vorba și despre geografia terenului, drumul spre Năsăud și zona Maramureșului… Am convenit împreună cu președintele Emil Radu Moldovan și cu cei de la CNAIR că varianta sudică e cea mai ușor de realizat” a spus primarul Bistriței, Ioan Turc.

Emil Radu Moldovan susține că în acest moment propunerea de mutare a contractului în Lotul 2 se află la Guvern.

Urmează să vedem dacă vom primi aprobările de la minister, să putem muta centura în lotul 2. Am avut o discuţie şi cu cei doi primari, de la Budacul de Jos şi de la Livezile. Avem un traseu care nu ridică potenţiale conflicte – din Sărata, prin Monariu, Budacu de Jos, Jelna, la Livezile. Ar urma să ieşim exact la nodul rutier dintre Livezile şi Rusu Bârgăului, acolo unde pleacă de fapt Lotul 2, Bistriţa-Vatra Dornei”, a adăugat președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan.

Categories: Uncategorized

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*