Valea Țibleșului în sărbătoare! Târgul de Primăvară din Spermezeu a strâns mii de vizitatori

Valea Țibleșului în sărbătoare! Târgul de Primăvară din Spermezeu a strâns mii de vizitatori

Valea Țibleșului a fost sâmbătă, 19 mai, în sărbătoare, mii de oameni adunându-se la Târgul de Primăvară al Spermezeului, un eveniment ce datează de peste 100 de ani. Târgul, organizat impecabil de administrația comunei, s-a desfășurat sub semnul Centenarului (un secol de la Marea Unire).

 Drumul județean ce traversează comuna a fost aproape blocat pe câțiva kilometri, afluxul de vizitatori depășind așteptările organizatorilor. Îndemnul primarului Sorin Hognogi către participanți de a purta straie populare a fost ascultat de foarte mulți localnici, în semn de respect pentru tradițiile locale. Un grup de elevi de la Școala Gimnazială Spermezeu a purtat de la Primărie și până la piață un imens drapel pe care scria “România 1918-2018. Sărbătorim împreună”, moment aplaudat îndelung de participanții la târg. Copiii au prezentat apoi un moment artistic, foarte apreciat.

 

10 ani care au schimbat fața comunei

Primarul Sorin Hognogi, el însuși în straie de sărbătoare, le-a mulțumit tuturor pentru prezență și a promis că Târgul de toamnă va avea loc într-o piață complet renovată. “La acest târg vin oameni de pe toate văile, și de la Zagra, și din Uriu, și de pe Valea Negrileștilor. De la începuturile lui aici veneau oamenii să cumpere răsaduri, animale, îmbrăcăminte, încălțări. De asemenea, evenimentul era și este un bun loc de socializare. În urmă cu 30 de ani, târgul se încheia cu cu joc popular și bal, azi, ca să ne aducem aminte de acea tradiție, am organizat pentru participanți un spectacol de muzică populară”, a spus Sorin Hognogi. “În 2018 se împlinesc și 10 ani de când am fost ales în funcția de primar și cred că am reușit, împreună cu echipa de la Primărie, foarte multe pentru dumneavoastră, cetățenii comunei. Uitați-vă în jur și veți vedea că există viitor pentru această comunitate.” a mai spus primarul.

La eveniment au fost prezenți și secretarul general al PNL, deputatul Robert Sighiartău, președintele județean al PNL, Ioan Turc, prim-vicepreședintele județean al PNL, Stelian Dolha, și secretarul adjunct al organizației județene, Jenor Beudean – toți colegi de partid cu Sorin Hognogi. În alocuțiunile lor, aceștia au adresat cuvinte de laudă organizatorilor și participanților, subliniind că Spermezeul poate fi luat ca model de dezvoltare de multe alte comune din județ sau din țară.

 

Categories: Local

About Author