Valoarea investiției în restaurarea Castelului Teleki din Comlod crește cu 60%, ajungând la 51,4 mil. lei

Valoarea investiției în restaurarea Castelului Teleki din Comlod crește cu 60%, ajungând la 51,4 mil. lei

Consiliul Județean va aproba astăzi noua variantă a proiectului de reabilitare a Castelului Teleki Comlod, majorând valoarea investiției la 51,4 mil. lei, de la 32,6 mil. lei cât era inițial.

O primă licitație pentru reabilitarea Castelului Teleki din Comlod a avut loc în primăvara anului trecut și, după 8 luni de evaluări și contestații, Consiliul Județean a anulat-o, respingând toți ofertanții, pe considerente tehnice. Patru asocieri de firme de construcții au concurat atunci pentru adjudecarea lucrărilor.

Deocamdată, CJ BN nu are finanțarea asigurată pentru reabilitarea castelului dar speră să o obțină prin Programul Regional Nord-Vest 2021-2027. Consiliul Județean și-a asumat o cofinanțare de 17,4 mil. lei, din totalul de 51,4 mil. Pentru desemnarea constructorilor, urmează o nouă licitație, în lunile următoare.

Construit în 1756, în stil baroc, castelul are are și astăzi blazoanele primelor familii care au locuit aici, Wesseleny și Daniel. În secolul al XIX-lea, castelul ajunge la familia Teleki, în urma unei căsătorii, iar în 1951 este naționalizat. Mult mai târziu, în 2008, a intrat în proprietatea Consiliului Județean.

Categories: Brands, Bursa, Life & Style, Local

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*