Vești proaste pentru bugetari: pensiile nu vor mai putea fi cumulate cu salariile

Vești proaste pentru bugetari: pensiile nu vor mai putea fi cumulate cu salariile

Ministerul Muncii a anunțat că lucrează la un pachet de legi referitor la pensionarii care sunt angajați la stat. Mai exact, ministrul Muncii, Violeta Alexandru, va propune modificarea legii astfel încât pensia nu va mai putea fi cumulată cu salariul la stat.

“Trebuie să există o justă măsură pentru cei care, deși au vârsta de a putea lucra, beneficiază de pensie, după care se angajează în sistemul public. Are legătură cu justețea unei măsuri față de o situație datră în care o persoană, deși în plină formă de muncă, după ce primește pensia se angajează tot într-o instituție publică, de unde vine concluzia că ea poate munci în continuare”, a explicat ministrul Violeta Alexandru.

Ministrul a precizat că în scurt timp va fi prezentată Guvernului varianta finală a propunerii de modificare a legii și că premierul Ludovic Orban, împreună cu membrii Guvernului, vor decide dacă proiectul va fi promovat oficial la nivel de act normativ.

Noua propunerea legislativă urmărește reglarea câştigurilor exagerate ale celor care, deşi au ieşit la pensie, pot cumula salariul cu pensia, ajungând astfel să câştige mult mai mult decât o persoană tânără, care activează pe piaţă muncii.

“Proiectul este finalizat şi va fi discutat mai întâi între membrii Cabinetului, care vor face observaţii, iar apoi va fi luată decizia cu privirea la promovarea acestuia în mod oficial de către Executiv“, a mai explicat Violeta Alexandru.

Categories: National

About Author