Viceprimarul Cristian Niculae vrea 20 de licențe pentru taxi electric

Viceprimarul Cristian Niculae vrea 20 de licențe pentru taxi electric

Cristian Niculae va pregăti un proiect de hotărâre pentru emiterea a 20 de licențe de taxi pentru mașini electrice. Viceprimarul încurajează reducerea poluării și susține mijloacele de transport ecologice. Acesta susține că există deja un antreprenor care a depus la Primăria Bistrița o cerere pentru emiterea unor astfel de autorizații. 

“Bistrița este un oraș verde, din multe puncte de vedere, și trebuie sa ne străduim să-l păstrăm așa pentru noi și pentru generațiile următoare. Pentru reducerea poluării din oraș, pe lângă proiectul “Linia Verde” – care aduce primele autobuze electrice în Bistrița, proiectul “Piste pentru cicliști”-care va aduce 30 de km de piste de biciclete pe 29 de străzi, voi iniția în scurt timp un proiect de hotarâre de Consiliul Local, ce prevede alocarea unui număr de 20 de licențe de taximetrie pentru mașini electrice. Deja avem primul antreprenor care dorește să ofere servicii de taximetrie cu o mașină complet electrică, și sper ca exemplul dumnealui să fie urmat de toți operatorii de taximetrie. Astăzi a depus o cerere la primărie în acest sens. Mașina este deja pregătită, explică viceprimarul Cristian Niculae.

Niculae spune că vor exista și stații de încărcare pentru acest tip de mașini și că acestea vor fi achiziționate de Primăria Bistrița. El a precizat că acele stații vor putea fi folosite de toți cei care își vor achiziționa mașini electrice.

“Măsurile pe care Primăria Bistrița le are în vedere pentru reducerea emisiilor de carbon, au fost salutate și de d-na Claire Roumet (Besancon) și d-nul Adrian Slatcher (Manchester) experți europeni în cadrul proiectului Urbact and Zero Carbon City din care municipalitatea noastră face parte alături de alte șapte orașe europene, pe care-i avem timp de două zile ca oaspeți și care ne-au împărtășit din experiența lor pe aceste teme. Avem o responsabilitate față de generațiile viitoare și trebuie să acționăm constant pentru reducerea emisiilor de carbon din oraș”, mai spune Cristian Niculae.

Categories: Local

About Author