Vinurile Liliac – podgoria Lechința – au adus o creștere de 17% a cifrei de afaceri

Vinurile Liliac – podgoria Lechința – au adus o creștere de 17% a cifrei de afaceri

Producătorul de vinuri Crama Liliac (din podgoria Lechința), deţinut de amb Wine Company, estimează o creştere a cifrei de afaceri de 17% pentru 2022, după ce în primele unsprezece luni din an a vândut 383.000 de sticle de vin, cifră apropiată de vânzările totale din 2021, când afacerile au atins 1,7 mil. euro.

„Consumatorii se orientează din ce în ce mai des către vinuri premium, şi chiar dacă beau mai puţin, vinul pe care îl consumă este mai calitativ, iar acesta este un semn al maturizării pieţei”, explică Miron Radic, general manager Liliac. Potrivit acestuia, recolta de anul acesta a fost cea mai grea de până acum, din cauza valurilor de căldură înregistrate în timpul verii, care au accelerat coacerea strugurilor, şi a ploilor din luna septembrie, care au venit în cel mai nepotrivit moment.

Vinurile Cramei Liliac sunt produse din strugurii pe care compania îi are plantaţi pe cele 52 de hectare din Batoş, judeţul Mureş şi Lechinţa, judeţul Bistriţa-Năsăud, iar produsele sunt comercializate preponderent în HoReCa, circa 10% în marile magazine şi tot pe atât este exportat într-un an normal.

Compania operează 52 de hectare de vie, dintre care 38 de hectare sunt în Batoş, judeţul Mureş şi 14 hectare sunt în Lechinţa, judeţul Bistriţa-Năsăud.

Categories: Bursa, Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*