Zeci de programe de formare profesională pentru șomeri și deținuți

Zeci de programe de formare profesională pentru șomeri și deținuți

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Bistrița-Năsăud organizează și în acest an programe de formare profesională pentru șomerii bistrițeni și persoanele private de libertate. Peste 600 de persoane vor beneficia de aceste programe. 

Cele 40 cde programe de formare profesională care se vor desfășura în acest an sunt pentru 25 de ocupații: – Administrator pensiune turistică; – Agent de curăţenie clădiri; – Agent de securitate; – Baby sitter; – Bucătar; – Coafor; – Cofetar; – Comunicare în limba engleză; – Comunicare în limba română; – Contabil; – Formator; – Frizer; – Îngrijitor bătrâni la domiciliu; – Inspector/referent resurse umane; – Instalator instalaţii tehnico sanitare şi de gaze; – Lucrător în comert; – Lucrător în cultura plantelor; – Lucrător în structuri pentru construcţii; – Manager proiect; – Manichiurist; – Operator introducere şi validare date; – Ospătar (chelner); – Patiser; – Specialist în domeniul SSM; – Stilist protezist pentru unghii.

Potrivit celor de la AJOFM BN, în perioada următoare se vor derula trei  programe de formare profesională: “Agent de securitate” (Bistriţa), “Bucătar” (Bistriţa) și “Administrator pensiune turistică” (Beclean).

Din cele 40 de programe de formare profesională, 39 se adresează şomerilor şi 1 pentru persoanele private de libertate aflate în Penitenciarul Bistriţa.

Cei care vor să se înscrie la un curs de formare profesională au nevoie de:

– cerere tip (se completează la sediul A.J.O.F.M. B – N);

– copie act de identitate;

– copie certificat de naştere;

– copie certificat căsătorie (pentru femei);

– copie diplomă studii (ultimul act de studii);

– carnet de şomer sau adeverinţă din care să rezulte că persoana este înregistrată la AJOFM BN ca persoană aflată în căutarea unui loc de muncă.

AJOFM BN anunță că persoanele interesate să urmeze un program de formare profesională organizat de agenţie, pot să se înscrie la sediul Centrului de Formare Profesională din Bistriţa, strada Gării, nr. 2 – 4, etaj ll sau sunând la numărul de telefon 0263 – 236296.

Categories: Local

About Author