Au venit 10 mil.lei de la Guvern pentru paturi noi de spital

Au venit 10 mil.lei de la Guvern pentru paturi noi de spital

Așa cum promitea în urmă cu câteva săptămâni, ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a alocat bani pentru schimbarea paturilor de la Spitalul Județean de Urgență Bistrița-Năsăud.

Finanțarea de la bugetul de stat este de 10,6 mil.lei și cu acești bani ar trebui cumpărate 950 de paturi. Spitalul Județean caută deja o firmă de la care să schiziționeze aceste paturi, iar licitația pentru alegerea firmei câștigătoare va avea loc la mijlocul lunii octombrie.

Potrivit caietului de sarcini din cele 950 de paturi 576 vor fi paturi de spital cu 3 secțiuni metalice cu saltea și noptieră. Alte 50 de paturi vor fi cu 4 secțiuni metalice cu saltea și noptieră, 54 paturi vor fi pentru copii, 34 de paturi electrice pentru ortopedie, 20 paturi electrice cu kit ortopedie, 85 de paturi cu sistem de rezitență ridicat mobil, 30 paturi cu sistem de rezistență ridicat fix, 75 de paturi multifuncționale cu sistem de cântărire și saltea pasivă antiescară și 26 de paturi multifuncționale cu sistem de cântărire și saltea activă antiescară.

Toate paturile vor veni însoțite de saltele și noptiere noi, potrivite pentru fiecare secție în parte. În cadrul Spitalului Județean de Urgență Bistrița-Năsăud cele mai multe paturi – 12 buc – sunt în Secția Psihiatrie.

Categories: Local

About Author