ANAF scoate Hotelul Metropolis la vânzare pentru 30 milioane lei

ANAF scoate Hotelul Metropolis la vânzare pentru 30 milioane lei

 

 

ANAF scoate Hotel Metropolis la vânzare pentru 30 milioane lei

Hotelul de 5 stele Metropolis din Bistrița, operat de Metropolis Grup – firmă deținută de Petru Rus și Radu Chifa, a fost scos la vânzare de ANAF, prima licitație urmând să se desfășoare în data de 26 septembrie 2017.

ANAF încearcă să vândă hotelul prin licitație, stabilind un preț de pornire de circa 30 mil. lei, la care se adaugă TVA. În plus, proprietățile scoase la vânzare sunt grevate de anumite ipoteci, care, teoretic, vor trebui și ele rezolvate. Doritorii sunt invitați să depună o garanție de 10% din valoarea de pornire a licitației.

Datorii și pierderi

Hotelul are două etaje și dispune de un teren în suprafață de 3.500 metri pătrați și piscină, fiind pe locul 1 în top-ul Booking al celor mai rezervate hoteluri din Bistrița. Imobilul aparține Metropolis Grup, care a garantat însă ipotecar pentru Metropolis Bets, firma care a organizat ultimul joc televizat de bingo, găzduit de Antena 1. Conform portalului termene.ro, datoriile totale ale firmei Metropolis Bets depășeau, la finele anului trecut, 32 milioane lei, iar pierderea pe 2016 a fost de cca. 1 milion de lei. Metropolis Bets are în 2016 și 2017 câteva zeci de dosare comerciale pe rolul instanțelor din Bistrița-Năsăud și din alte județe. Ultimul dosar – în care un creditor cere falimentul Metropolis Bets – a fost înregistrat în data de 31 august 2017 la Tribunalul Bistrița-Năsăud, sub numărul 3967/112/2017.

Pe de altă parte, Metropolis Grup însăși – operatorul hotelului – are datorii restante la bugetul de stat de 10,6 milioane lei, la data de 30.06.2017, potrivit datelor ANAF.

Alte firme, același grup, altă licitație

În același grup de firme, Finanțele bistrițene au anunțat deja pentru data de 20 septembrie 2017 o licitație a unor autovehicule ale SC Metropolis Grup, SC Met&Met SRL și ale familiei Chifa – girate în favoarea SC Monte Calm Imob și evaluate la 632963 lei. Pe lângă câteva Dacii, pe listă se regăsesc un Audi A6, un BMW 560, un BMW 765, un Mercedes S500. Monte Calm Imob are și ea datorii de 1,6 milioane lei la bugetul statului, la data de 30 iunie a.c.

Categories: Local

About Author