Bistrița-Năsăud, cea mai mare creștere din țară la numărul de insolvențe

Bistrița-Năsăud, cea mai mare creștere din țară la numărul de insolvențe

După ce în 2015, Bistrița-Năsăud a fost județul din România în care numărul companiilor intrate în insolvență a scăzut cel mai tare, cu 70,4%, față de anul precedent, roata s-a întors și județul nostru e lider în extrema cealaltă.

În primele 7 luni din 2017 numărul firmelor intrate în insolvență în Bistrița Năsăud a crescut cu 70% față de aceeași perioadă a lui 2016, potrivit statisticilor Oficiului Național al Registrului Comerțului (ONRC). La nivel național, rata de creștere a fost de 6%, deci Bistrița Năsăud “s-a mișcat” de-a dreptul exploziv. Pe sectoare de activitate, la nivel național, creșteri importante ale numărului de insolvențe au existat în Sănătate şi Asistenţă socială (+46%), dar și în Învăţământ (+40%). În Energie, creșterea a fost de 30%.

Numărul firmelor intrate în reorga­nizare judiciară a revenit pe creştere în primul semestru al acestui an, după ce în ultimii trei ani au fost în continuă scădere. Acest trend ridică nivelul de îngrijorare în economie, având în vedere că în această situaţie au intrat peste 130.000 de companii începând cu anul 2008. Din acestea, doar 3-4% din ele reuşesc să meargă înainte cu planuri de reorga­ni­zare aprobate. În România mai sunt active aprox. 800000 de firme. Sub 1% din ele sunt înregistrate în Bistrița-Năsăud.

Categories: Local

About Author