COMELF aduce, din februarie, primii 20 de muncitori din India

COMELF aduce, din februarie, primii 20 de muncitori din India

Douăzeci de muncitori din India vor lucra începând din februarie la COMELF SA Bistrița, în atelierele de productie. Compania a găsit această soluție pentru a acoperi lipsa de forță de muncă din regiune.

“Dacă acești muncitorii indieni se vor adapta bine la Bistrița, urmează să aducem și alții, care să acopere joburile disponibile la Comelf, în special în zona de sudură” a declarat, pentru BistritaBusiness.ro, directorul general al Comelf SA, Gheorghe Cenușă.

Compania bistrițeană, ca multe alte afaceri locale și naționale, s-a confruntat în ultimii ani cu o criză acută de personal calificat. Implicarea în învățământul dual și colaborarea cu școlile profesionale nu au dat încă rezultatele scontate, iar contractele și comenzile pe care le are Comelf necesită soluții de urgență. “Am cochetat o vreme cu ideea de a aduce muncitori din Vietnam, însă varianta cu India a părut mai benefică. Știam de experiența pozitivă a celor de la Astra Rail Industries din Arad, fabrica de vagoane, care a adus încă de anul trecut 50 de sudori din India și sunt foarte mulțumiți. Am aflat că acești noi angajați sunt harnici, disciplinați, politicoși, bine pregătiți în meseria lor, vorbesc limba engleza și, în concluzie, este ușor de lucrat cu ei” susține Gheorghe Cenușă. “Colegii mei au fost deja în India, unde au selectat și testat cei 20 de muncitori pe care-i așteptăm. Am făcut deja toate demersurile necesare privind contractele lor de muncă și alte documente necesare pentru obținerea vizelor. Am găsit deja și o soluție bună unde să îi cazăm, încercăm să-i adaptăm cât mai repede la viața din România și la ritmul afacerii noastre” mai spune directorul general al Comelf.

Comelf SA, parte a grupului Uzinsider, este unul dintre marii producători de echipamente industriale din România, cu afaceri anuale ce se apropie de 40 de milioane euro și cca. 1000 de angajați. Compania bistrițeană, cu rădăcini de aproape 50 de ani în industria românească, este unul dintre cei 12 fondatori ai Bursei de Valori București (BVB).

Categories: Business in top

About Author