Cu 1,4 mil.lei Primăria Bistrița vrea să refacă o stradă distrusă de alunecările de teren

Cu 1,4 mil.lei Primăria Bistrița vrea să refacă o stradă distrusă de alunecările de teren

Este vorba despre strada Gorunului care în urmă cu doi ani a fost afectată din cauza unor aluneri de teren. Primăria Bistrița vrea să consolideze drumul și să repare partrea carosabilă.

Strada Gorunului a fost modernizată în anul 2014, însă în anul 2017 taluzul străzii a cedat și s-a prăbușit pe o lungime de aproximativ 30 m. Imediat după acest incident cei de la Inspectoratul Județean în Construcții Bistrița-Năsăud au cerut efectuarea unei expertize tehnice, iar rezultatele au arătat că este necesară o intervenție pentru consolidarea drumului.

Primăria Bistrița are în plan să rezolve problema și a alocat deja 1,4 mil.lei însă pentru realizarea lucrărilor este nevoie de acordul consilierilor locali. În ședința de Consiliu Local ce va avea loc joi se va supune la vot proiectul de hotărâre legat de consolidarea străzii Gorunului.

“Prin realizarea acestei intervenții se vor reface condițiile normale pentru desfășurarea traficului rutier și pietonal în condiții de siguranța și confort. Lucrările vor consta în consolidarea  taluzului străzii prin realizarea unui  nou zid de sprijun pe tronsonul prabusit – soluție recomandată în expertiza tehnică si consolidarea zidului existent. Astfel, pentru stoparea sau diminiuarea riscului de rasturnare a zidului existent, pe tronsonul km 0+012-0+034, acesta se va consolida prin realizarea  ranfortilor din beton la o distanță de 2,50 m pe toată lungimea lui. Pe zona de prabușire a taluzului, de la km 0+034 – 0+068, se va realiza zid de sprijin nou,  pe lungimea de 34 m, cu înălțimea elevației de 2,0 m iar fundația va fi realizată din 34 piloți forați cu diametrul de 600 mm și lungimea de 4,50 m, dispuși pe 2 rânduri. De asemenea, în cadrul proiectului se vor reface toate elementele străzii afectate de lucrările de consolidare (partea carosbilă, șanț dalat, etc). Tot în cadrul proiectului se va reface semnalizarea rutieră și se va amplasa parapet de siguranță pe zidul nou construit”, scrie în proiectul de hotărâre ce va fi dezbătut joi.

Categories: Local

About Author