Excedent financiar de 17,88 milioane lei la Spitalul Județean de Urgență Bistrița

Excedent financiar de 17,88 milioane lei la Spitalul Județean de Urgență Bistrița

Pentru prima dată în istoria sa, Spitalului Județean de Urgență Bistrița (SJUB) a obținut un excedent financiar serios la nivelul unui an: 17,88 milioane lei, în 2018.

SJUB a avut venituri de 174,49 milioane lei în anul trecut, iar cheltuielile au fost de 156,60 milioane lei, arată un raport dat publicității ieri de către conducerea instituției. Față de 2017, veniturile au crescut cu 59,53 milioane lei, iar cheltuielile cu 42,30 milioane lei. “Spitalul, ca și organizație, își desfășoară activitatea pe piața concurențială a serviciilor medicale, pe principiul eficienței, fiind nevoit să-și procure resursele financiare necesare pentru prestarea serviciilor medicale spune conducerea SJUB. Managerul Gabriel Lazany a explicat în mai multe rânduri măsurile de reorganizare și restructurare care au fost implementate de la instalarea noii echipe de conducere, măsuri care au condus la rezultatele financiare pozitive.

Din totalul cheltuielilor, spune același raport, 74,02% înseamnă cheltuieli cu personalul, 24,16% cheltuieli cu bunuri și servicii, iar 1,82% alte cheltuieli.

Statisticile SJUB arată și rezultatele financiare ale secțiilor spitalului, deși secțiile unei unități medicale nu pot fi evaluate și clasificate după cifrele obținute. Din punct de vedere contabilicesc și managerial este bine de știut că cele mai mari venituri în 2018 le-a avut în Unitatea de primiri urgențe (18,33 milioane lei), dar și cele mai mari cheltuieli, încheiind pe minus cu 0,55 milioane lei.

Categories: Local

About Author