Finalul licitației: O firmă din Satu Mare va reabilita Liceul de Muzică, pentru 7,46 mil. lei, fără TVA

Finalul licitației: O firmă din Satu Mare va reabilita Liceul de Muzică, pentru 7,46 mil. lei, fără TVA

Liceul de Muzică Tudor Jarda din Bistrița va fi reabilitat de compania EURAS SRL din Satu Mare, cea care a modernizat în trecut și Ambulatoriul Spitalului Județean de Urgență Bistrița.

EURAS a câștigat licitația pentru lucrările de la liceu cu o ofertă de 7,46 milioane lei, fără TVA, foarte aproape de estimarea Primăriei, de 7,69 milioane. Lucrările presupun reabilitarea Corpului A (clădire monument istoric), a Corpului B, a sălii de sport (clădire construită în anul 1910) și realizarea unor amenajări exterioare.

Compania EURAS SRL are ca activitate de bază restaurarea monumentelor istorice, construcții civile și de geniu. Este membră a UNRMI (Uniunea Națională a Restauratorilor de Monumente Istorice) din anul 1997 și este autorizată de către Ministerul Culturii și Cultelor pentru execuția lucrărilor de restaurare a monumentelor istorice. Proprietarul companiei însuși, Mircea Letițiu, a absolvit cursuri post-universitare de reabilitare a monumentelor istorice organizate în cadrul facultății de Istorie de la Universitatea Babeș Bolyai din Cluj Napoca în colaborare cu Fundația Transilvania Trust.

EURAS SRL a avut în 2015 un vârf de formă, cu afaceri ce au depășit 20 milioane euro, coborând apoi, în anii următori, la nivelul de 4-5 milioane euro.

 

Categories: Local

About Author