Hotel DIANA aruncat pe piață la 50% din preț: 1,23 mil. euro. BCR și-a vândut creanța unor cehi

Hotel DIANA aruncat pe piață la 50% din preț: 1,23 mil. euro. BCR și-a vândut creanța unor cehi

Hotelul DIANA, de 3 stele, din Bistrița a fost scos din nou la vânzare, pentru 1,23 milioane euro, la aproximativ jumătate din prețul inițial, constatat de evaluator, acum trei ani.

De vânzarea ei se ocupă acum agenția imobiliară Homeland, parte a grupului ceh Asset Portofolio Servicing (APS), care a preluat de la mai multe bănci din România portofolii de credite neperformante în valoare de 4 miliarde euro. Doar pachetul preluat de APS de la BCR, acolo unde era girat Hotel Diana, s-a ridicat la valoarea de 800 milioane euro. Homeland este administrată de bucureșteanul Victor Angelescu, care ocupă o funcție importantă și în cadrul APS, cea de regional manager pentru Europa Centrală și de Sud-Est. APS mai are în portofoliu și fosta Mebis Bistrița, mai bine zis trebuie să recupereze banii pe care Mebis îi datora BCR.

Hotelul Diana a fost inaugurat în 2001 și dispune de 6 apartamente și 73 de camere. Imobilul înseamnă 5800 mp utili, cu toate dotările necesare unui hotel de 3 stele, dar de vânzare este și terenul aferent, în suprafață de 3000 mp. Proprietatea a aparținut omului de afaceri Ionel Rusu.

Categories: Business in top

About Author