IPROEB Bistrița își consolidează poziția ca furnizor de top pentru distribuitorii de energie

IPROEB Bistrița își consolidează poziția ca furnizor de top pentru distribuitorii de energie

IPROEB Bistrița și-a confirmat, în ultimul an, poziția de principal furnizor de cabluri pentru industria energetică din România, reînnoindu-și acordurile cu clienți tradiționali precum Electrica, ENEL și Distribuție Energie Oltenia.

Doar pentru cele trei sucursale ale ENEL, IPROEB a contractat, în urma unor licitații, aproape 300 km de cablu pentru joasă tensiune și cca. 30 km de cablu pentru medie tensiune, cantitate din care s-au livrat deja 90%. Acordurile-cadru semnate cu ENEL au o valabilitate  pentru perioada 2019-semestrul I 2020.

Tot în urma unor licitații, IPROEB și-a reînnoit acordurile de furnizor cu trei dintre sucursalele Electrica: SDEE Muntenia-Nord Ploiești, SDEE Transilvania Sud-Brașov și Transilvania Nord Cluj, dar și cu compania Distribuție Energie Oltenia (fosta CEZ). De asemenea, în acest moment, sunt în curs de perfectare și semnare acorduri-cadru de furnizare cabluri și conductoare electrice, pentru perioada 2020-2022, cu Delgaz Grid Romania (fosta EON Energie) – unul dintre clienții de marcă ai companiei bistrițene.

O altă parte consistentă din capacitatea de producție a Iproeb, pe zona de conductoare si izolatoare compozite pentru linii electrice aeriene 400 kV, va fi direcționată către lucrări de mare anvergură derulate de compania Transelectrica, prin  consorții de constructori care au expertiza unor astfel de lucrări, precum Electromontaj București, Romelectro, Electromontaj Cluj.

“Estimăm că în jur de 50% din cifra de afaceri prevazută în programul director pentru anul 2020 va fi realizată prin contractele cu aceste societăți de distribuție și transport energie electrică. Privim cu o doză bună de optimism anul care urmează, având în vedere investițiile care se anunță în infrastructura energetică”, a declarat, pentru BistritaBusiness.ro, Adrian Ghingheli, managerul general al Iproeb.

Fondată în 1977, ca fabrică în cadrul combinatului de construcții de mașini al platformei industriale Bistrița, IPROEB este azi unul dintre cei mai importanți producători de cabluri din România, cu afaceri de aproape 110 mil. lei (2018) și peste 300 de angajați. Listată la BVB cu simbolul IPRU, compania are ca acționari principali firmele Electromontaj SA București (33,3%) și Celco SA (10,6%).

Categories: Business in top

About Author