Turc: Căutăm soluții să reducem disconfortul din trafic. Una poate fi mai multe sensuri unice!

Back to homepage Turc: Căutăm soluții să reducem disconfortul din trafic. Una poate fi mai multe sensuri unice!

Ioan Turc anunță că în câteva zile, la trecerea la nivel cu calea ferată pe strada Lucian Blaga va funcționa sistemul acustic și luminos, ajutând la fluidizarea traficului în oraș. Cu toate acestea, primarul spune că vor apărea alte probleme în oraș legate de trafic. 

Lucrările de intervenție pe strada Gen. Grigore Bălan sunt încă în toi, acest lucru îngreunând circulația și creând un adevărat disconfort șoferilor bistrițeni. Primarul Ioan Turc promite că lucrările vor fi finalizate săptămâna viitoare, iar intervențiile pe trotuare se vor face în condițiile unei circulații deschise. În plus, Poliția Locală va dirija traficul în zonele aglomerate ale orașului, în timpul orelor de vârf.

”Vom angrena mai mulți polițiști locali pentru dirijarea traficului în zonele aglomerate în anumite ore din zi, vom discuta și cu Poliția Rutieră, am mai făcut acest lucru. Sunt lucrări în oraș și trebuie să înțelegem faptul că aceste investiții sunt necesare și ele aduc și un disconfort. Ne străduim ca ritmul lucrărilor să fie cât se poate de bun, pe strada Gen. Grigore Bălan urmează să redeschidem circulația, intervențiile la trotuare urmând să se facă în condițiile unei circulații deschise. Cred că săptămâna viitoare poate fi deschisă circulația pe strada Gen. Grigore Bălan, chiar dacă nu vom trage stratul de uzură, ținând cont de temperaturi. ” – a transmis primarul în ședința Consiliului Local.

El a mai spus că nivelul de disconfort în trafic va crește în perioada care urmează: ”Reconfigurarea modului în care se circulă, mai multe sensuri unice ar putea fi o soluție, însă nu există soluții miracol, numărul de mașini e foarte mare, lucrările trebuie să se desfășoare, investițiile trebuie terminate, linia verde și axa până la 31 decembrie 2023, și vor fi deschise noi santiere. Le spun bistrițenilor, să nu se supere nimeni, nivelul de disconfort în trafic în oraș va crește în perioada următoare, nu are cum să scadă. Noi vom încerca să păstrăm orașul în echilibru, dar cu eforturi mari și nu întotdeauna cu soluții care să dea satisfacție tuturor”.