Un fost agent FIFA și o directoare de marketing produc la Bistrița cosmetice vegetale

Un fost agent FIFA și o directoare de marketing produc la Bistrița cosmetice vegetale

Andrada și Horațiu Horoba au pus în urmă cu trei ani bazele unui mic business de familie: produse cosmetice naturale. Astăzi vând 42 de produse și se bucură de succes atât în țară, cât și peste granițe.

Wawa Fresh Cosmetics a apărut la Bistrița în urmă cu trei ani după ce Andrada și Horațiu, care se luptau cu problemele de piele ale fiului lor Andrei, au testat un săpun vegetal. Rezultatele folosirii acestui produs le-au dat ideea de a crea o gamă de cosmetice naturale.

“Am lansat în primă fază 16 produse într-un laborator pe care l-am deschis la Bistrița. Lucram cu o chimistă de la Cluj, Anișoara Dușa, care a colaborat cu mari firme de cosmetice: Farmec și Cosmetice Plant. Cu ea am început și încă lucrăm în prezent”, a povestit Andrada Horoba.

Până să se apuce de mica afacere, Andrada a lucrat ca director de marketig, iar soțul ei Horațiu a fost agent FIFA. Au lăsat totul deoparte și acum lucrează împreună pentru mica lor afacere.

“Noi avem un laborator autorizat și certificat de Comisia Europeană și lucrăm doar cu ingrediente naturale și vegetale de la cei mai mari producători din Uniunea Europeană”, mai povestește Andrada.

Bistrițenii nu lucrează pe stoc, ci fac totul pe comandă pentru că produsele au termen de valabilitate foarte scurt: 6 luni.

“Am avut discuții cu un lanț de farmacii pentru a distribui produsele noastre prin intermediul lor însă trebuia să facem modificări în ceea ce privește termenul de valabilitate care de la 6 luni trebuia să fie făcut de 2 ani și asta ar fi însemnat să renunțăm de fapt la ideea noastră de bază: cosmetice 100% naturale”, spune Andrada.

Au început timid, cu comenzi pentru care trebuia dat un avans, iar acum livrează peste granițele țării în Spania, Anglia, SUA, Canada, Australia și chiar și în Malta.

Cosmeticele sunt ambalate în recipiente de plastic reciclabil și chiar și cutiile în care sunt transportate sunt din materiale reciclabile.

Wawa Fresh Cosmetics produce și vinde cosmetice pentru tratarea problemelor legate de căderea părului, a dermatitei seboreice a scalpului, a dermatitei atopice, a acneei, a petelor de pe față sau chiar pentru lifting facial.

Doar pentru conceperea unui singur produs cei doi antreprenori bistrițeni investesc aproximativ 1000 de euro, asta pentru că ingredientele, 100% naturale, sunt extrem de scumpe.

“Am investit până acum aproximativ 100.000 de euro, bani din bugetul propriu. Am ajuns până aici fără fonduri sau finanțări din altă parte (n.red. finanțări de la bugetul de stat sau europene) ”, mai spune proprietara Wawa Fresh Cosmetics.

Astăzi, familia Horoba se pregătește să lanseze o nouă linie de cosmetice și speră să aibă succesul pe care l-au avut și până acum.

“Noi zi de zi suntem parte din proiect și pot să spun că am învățat un lucru: nu există nu pot, ci doar nu vreau”, a concluzionat Andrada.

Categories: Local, Un antreprenor

About Author