VEZI care sunt cele mai profitabile 20 de companii din Bistrița-Năsăud!

VEZI care sunt cele mai profitabile 20 de companii din Bistrița-Năsăud!

O analiză a BistritaBusiness.ro arată că primele 20 cele mai profitabile companii din județ, după rezultatele din 2018, cumulează profit net de 207,7 mil. lei. Aceste firme activează în domenii diverse, cum ar fi construcțiile, serviciile medicale, jocurile de noroc sau automotive. Vezi clasamentul!

Cea mai profitabilă companie din Bistrița-Năsăud este Teraplast SA, cel mai mare producător de materiale de construcții din România. Cu o cifră de afaceri ce trece ușor de 300 mil.lei, compania este lider al materialelor necesare pentru canalizări exterioare din PVC și granule PVC din România. Conform datelor de la Ministerul de Finanțe, profitul înregistrat de TeraPlast SA a fost de 30 mil. lei.

Poziția secundă este ocupată de Leoni Wiring Systems RO. La o cifră de afaceri uriașă, 1,4 mld. lei, germanii au obținut un profit net de 28 mil.lei.

Rombat este cel mai mare producător de acumulatori auto din România și unul dintre cei mai improtanți din Europa. Se situează pe locul III în ceea ce privește profitul obținut anul trecut, cu 26,6 mil.lei, la un rulaj de 415 mil. lei.

Terasteel, parte din Grupul TeraPlast, lider al pieței de panouri termoizolante din spumă poliuretanică și al pieței de profile zincate, se află pe locul IV, cu un profit de 15,4 mil.lei, la o cifră de afaceri de 222 mil.lei.

Unul dintre cei mai mari producători europeni de sisteme de răcire și schimbare de căldură, RAAL Bistrița ocupă poziția a V-a în topul firmelor în funcție de profitul obținut, cu profit net de 14,5 mil.lei, la 327 mil. lei rulaj.

Locul VI este ocupat de un dezvoltator imobiliar ce rulează o afacere de 37 mil. lei. Compania Fair Apartaments, cu construcții la Cluj, a obținut anul trecut profit de 11,7 mil. lei.

Compania Intex din Năsăud este specializată în textile premium pentru casă și hoteluri și livrează cea mai mare parte din producție pentru export. Cu un profit net de 8 mil. lei, Intex  ocupă locul VII în clasamentul nostru. Firma a avut o cifră de afaceri de peste 134 mil. lei în 2018.

Brio Fresh, locul VIII, produce echipamente și tehnologii pentru vopsirea cu pulberi în câmp electrostatic. Profitul raportat pentru anul trecut a fost de 7,3 mil. lei, la o cifră de afaceri de 27 mil. lei.

Megatitan, din Beclean, producător de confecții metalice, ocupă locul IX, cu 7,2 mil. profit, la venituri de 35,1 mil. lei.

Italienii de la Italtextil, ce produc mătăsuri pentru industria modei, vin pe locul X, cu profit de 6,5 mil. lei, la 318 mil. lei cifră de afaceri.

Primul mare constructor se clasează pe locul XI. Dimex 2000 Company a avut un rezultat net de 6,3 mil. lei, la un rulaj de cca. 130 mil. lei.

Pe locul XII vine compania Datacor, furnizor de servicii și produse pentru industriile IT și telecom: 5,5 mil. lei profit, la 12,2 mil. venituri.

Cu peste 5 mil. lei profit, Influent, comerciant de materiale pentru construcții, se situează pe poziția XIII, la venituri de 86,6 mil. lei.

Locul XIV este ocupat, surpriză, de Ocolul Silvic Comunal Telciu RA (regie autonomă). La afaceri de 14 mil. lei, ocolul a obținut peste 5,2 mil. lei profit net.

Pe locul XV vine al doilea mare constructor, MIS Grup, care a reușit un profit de 5,2 mil. lei, la venituri de 41 mil. lei.

Din activități de jocuri de noroc și pariuri, compania Sandinex Club – locul XVI în top – a obținut în 2018 profit de 5,1 mil. lei, la un rulaj de 17,3 mil. lei.

O altă afacere din lumea jocurilor de noroc, River Bet & Slot, ocupă poziția XVII-a, cu 5,1 mil. lei profit, la venituri de 15 mil. lei.

Murivisan, una dintre companiile controlate de medicul Gavrilaș Mureșan, se află pe locul XVIII în topul celor mai profitabile firme  bistrițene. Compania oferă servicii de asisitență medicală specializată și a realizat un profit de 5,1 mil.lei, cu o cifră de afaceri de 15,9 mil.lei.

Blue Line Energy, cu experiență în consultanță și investiții în energie regenerabilă, ocupă poziția XIX. Profitul obținut a fost de 5 mil. lei, la 15,6 mil. lei rulaj.

În fine, locul XX este ocupat de o a doua firmă a medicului Gavrilaș Mureșan: Clinica Sanovil. Aceasta avea la finalul anului trecut o cifră de afaceri de 12,4 mil. lei și raporta un profit de 4,7 mil. lei.

 1. TeraPlast – 30 mil.lei
 2. Leoni – 28 mil.lei
 3. Rombat – 26,6 mil.lei 
 4. TeraSteel – 15,4 mil.lei 
 5. RAAL – 14,5 mil.lei
 6. Fair Apartaments – 11,7 mil.lei
 7. Intex – 8 mil.lei
 8. Brio Fresh – 7,3 mil.lei
 9. Megatitan – 7,2 mil.lei
 10. Italtextil Sărata – 6,5 mil.lei
 11. Dimex 2000 Company – 6,3 mil.lei
 12. Datacor – 5,5 mil.lei
 13. Influent – 5,3 mil.lei
 14. Ocolul Silvic Comunal Telciu RA – 5,2 mil.lei
 15. MIS Grup – 5,2 mil.lei
 16. Sandinex Club – 5,1 mil.lei
 17. River Bet & Slot – 5,1 mil.lei
 18. Murivisan – 5,1 mil.lei
 19. Blue Line Energy – 5 mil.lei 
 20. Clinica Sanovil – 4,7 mil.lei

 

 

Categories: Business in top

About Author