1 mil.euro în plus pentru reabilitarea Școlii Generale nr.1

1 mil.euro în plus pentru reabilitarea Școlii Generale nr.1

Despre reabilitarea Școlii Generale nr.1 se vorbește de ani de zile și a fost aprobat chiar și un SF pentru realizarea acestui proiect însă niciun constructor nu a fost interesat de lucrare. Municipalitatea a cerut revizuirea proiectului tehnic și astfel s-a ajuns și la creșterea sumei pusă la bătaie pentru acest proiect. 

Dacă la început s-au aprobat aproximativ 18 mill.lei, odată cu revizuirea proiectului tehnic și prin actualizarea documentației economice, s-au făcut schimbări și la capitolul bani. Mai exact, suma aprobată pentru modernizarea Școlii Generale nr.1 trece de 22,7 mil.lei.

“În această situație s-a solicitat proiectantului revizuirea proiectului tehnic prin actualizarea documentației economice. În urma actualizării documentației economice, beneficiarul are obligația de a actualiza corespunzător devizul general. Actualizarea devizului general a condus la modificarea indicatorilor economici prevăzuți în anexa la HCL nr. 188/ 20.12.2017, cu modificările și completările ulterioare,  pentru obiectivul de investiții”, scrie într-un raport al Primăriei Bistrița.

Astfel, cu cei 22,7 mil.lei se va reabilita corpul de clădire B unde funcționează clasele I-IV, corpul de clădire C unde funcționează sala de sport și va fi amenajată o nouă clădire. Este vorba despre o sală de sport semiîngropată care va avea deasupra un teren de sport.

Odată cu modernizarea propusă va fi schimbat echipamentul IT din școală, mobilierul, instalațiile electrice și sanitare.

Consilierii locali vor dezbate și supune la vot modificările făcute la acest proiect, iar dacă noua variantă va fi aprobată modernizarea Școlii Generale nr.1 va fi scoasă din nou la licitație.

Categories: Local

About Author