Primăria Bistrița a lansat licitația pentru noua stație de asfalt a DSP

Primăria Bistrița a lansat licitația pentru noua stație de asfalt a DSP

Contestată de mulți, achiziționarea unei stații de asfalt noi de către Primăria Bistrița a intrat în linie dreaptă săptămâna trecută, odată cu lansarea licitației. Ofertele trebuie depuse până în 23 iunie.

Bugetul alocat pentru stația de preparare a mixturilor asfaltice și echipamentele aferente, prins în bugetul orașului pentru 2021, este de 3,69 milioane lei.

Prin această achiziție, Primăria, la insistențele Direcției de Servicii Publice (DSP), a tranșat dilema “asfaltăm și noi ceva, ca Primărie, sau renunțăm și externalizăm complet aceste servicii?”. În ultimii ani, cu echipamentele extrem de vechi și ineficiente din parohia DSP, orice lucrări au avansat greu și la costuri de cele mai multe ori mai mari decât ar fi reușit companiile private de construcții. Problema eficienței costurilor rămâne însă și cu o stație nouă de asfalt, pentru că DSP va cumpăra în continuare, de pe piața liberă, materii prime (bitum, piatră, nisip etc). Principalii furnizori vor fi tot firmele mari de construcții din județ, care au cariere proprii pentru agregate și care achiziționează volume mari de bitum, la prețuri mai bune, direct din Ungaria sau din alte țări producătoare. Prețul rezultat la asfaltul DSP va fi aproape sigur mai mare decât cel al companiilor private. Marele avantaj însă va consta în faptul că Primăria va putea executa rapid, în regie proprie, anumite lucrări de asfaltare, fără a le mai trece prin coșmarul licitațiilor și contestațiilor.

Noua stație de preparare a mixturilor asfaltice va avea o capacitate de producție de 60 tone pe oră – cea mai mică existentă.

Categories: Bursa, Local

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*