Acționarii Transilvania Broker au votat achiziția clădirii de birouri de lângă Selgros

Acționarii Transilvania Broker au votat achiziția clădirii de birouri de lângă Selgros

Acționarii companiei bistrițene Transilvania Broker de Asigurare SA au aprobat în Adunarea Extraordinară din 6 decembrie 2018 achiziția unei clădiri de birouri și a terenului aferent. Imobilul, care va deveni sediul central al brokerului, este situat în dreapta magazinului Selgros, de pe Calea Moldovei.

Acționarii au mai aprobat constituirea garanțiilor necesare pentru garantarea unui credit la BCR în vederea realizării achiziției, în valoare de cca. 1,4 milioane lei (82,2% din valoarea tranzacției). Compania, aflată în Top 3 brokeri de asigurari din România, va cumpăra o clădire de birouri de 1.000 mp (pe 3 niveluri), aparținând antreprenorului Duțu Buia. Prețul total al tranzacției este de cca. 1,7 milioane lei.

Transilvania Broker a fost fondată în 2006 la Bistrița. În doar 10 ani a reușit să ajungă între primii trei brokeri de asigurare din România. Din 2017, este listată la BVB sub simbolul TBK, iar din 25 octombrie 2018 îl are ca director executiv pe Ioan Cotiac. Acționarii principali ai companiei sunt Gabriel Login (45,66%) și Dan Niculae (30%), acesta din urmă ocupând și funcțiile de director general și președinte al Consiliului de Administrație.

Categories: Business in top

About Author