O firmă din Bistrița face pistoale cu praf de ardei iute pentru poliția americană

O firmă din Bistrița face pistoale cu praf de ardei iute pentru poliția americană

Compania Stettler Tech din Bistrița asamblează pistoale cu concentrat de ardei iute, care ajung în dotarea polițiștilor americani. Pepper Gun ocupă încet piața clasicelor spray-uri paralizante sau lacrimogene, aducând avantajul unei substanțe active naturale.

 Firma, deținută în proporții egale de Tehnoprod Plast SRL și de germanii de la Stettler Kunststofftechnik Beteiligungs GMBH, are afaceri anuale de cca. 2 milioane euro, fabricând în special produse pentru industria automotive și cea a materialelor electrice, dar și produse turnate prin injecție. Pistoalele pentru autoapărare sunt doar asamblate la Bistrița, atât corpul armelor cât și dozele care conțin soluție de ardei iute provenind din afara țării. O astfel de armă ajunge în final la prețul de cca. 60 dolari. Firma din Bistrița va livra în 2018 câteva mii de unități.

Cine sunt partenerii din Stettler Tech?

Partenerul german din Stettler Tech face parte din concernul GIRA, cu tradiție în sectorul automotive. Investiția de la Bistrița, cu o valoare de 2 milioane euro, a fost începută în 2014 și în numai 10 luni a început producția. Fabrica a fost în așa fel concepută încât capacitatea ei de asamblare a produselor să poată fi extinsă daca va fi cazul. În numai trei ani, Stettler Bistrița și-a triplat veniturile, de la 0,68 milioane euro la 1,8 milioane la final de 2016. Aproape 50 de angajați muncesc acum în fabrica de pe strada Lavandei, în zona Subcetate.

Partenerul român din Stettler Tech este Tehnoprod Plast SRL, producător important de materiale electrice (prize, ștechere, prelungitoare etc). Tehnoprod este deținută în proporții egale de bistrițeanul Raul Borsos și germanul Georg Burtz. În 2016, compania a avut o cifră de afaceri de 3 milioane euro, cu 86 de angajați.

Categories: Business in top

About Author