Angajații BANCPOST Bistrița puși pe liber de noul proprietar, Banca Transilvania

Angajații BANCPOST Bistrița puși pe liber de noul proprietar, Banca Transilvania

Surse bancare au precizat pentru BistritaBusiness.ro că angajații Bancpost sunt puși pe liber de la 1 ianuarie 2019, în ciuda promisiunii că vor fi preluați de Banca Transilvania, la pachet cu activele, pasivele și clienții Bancpost.

Începând cu 28 decembrie, Bancpost dispare ca entitate, după finalizarea fuziunii prin absorbție cu Banca Transilvania (BT).

BT a anunțat inițial că în privința celor 147 de unități teritoriale pe care le avea Bancpost la finalul lui 2017, le va prelua pe cele active la sfârșitul lui 2018, data efectivă a fuziunii. La fel a fost anunțul și în legătură cu cei aproximativ 2.000 de angajati ai Bancpost, care ar fi urmat să fie preluați de Banca Transilvania. “Fuziunea nu are ca efect concedieri individuale sau colective si nu implica o modificare substantiala a conditiilor de munca in detrimentul salariatilor Bancpot sau Bancii Transilvania” preciza BT într-un comunicat de presă.

La Bistrița, cel puțin, lucrurile par să stea altfel. Angajații sucursalei Bancpost au fost anunțați în prag de Sărbători că sunt puși pe liber, pentru că BT nu are nevoie de personal suplimentar. Sediul sucursalei Bancpost, de altfel mai arătos decât orice sediu al BT din Bistrița, va fi închis de la 1 ianuarie.

Banca Transilvania a preluat de la Bancpost active în valoare de 12,1 miliarde lei (în jur de 2,6 miliarde euro), banca din Cluj devenind astfel cea mai mare din România, înaintea BCR.

Bancpost a fost achiziționată la 75% din valoarea activului net (diferența dintre active și datorii), pentru aproximativ 178,67 milioane euro. BT și-a bugetat pentru 2018 un profit brut de 1,7 miliarde lei în 2018, în creștere de 1,1 miliarde lei cât estima în luna aprilie, datorită fuziunii cu Bancpost.

Categories: Business in top

About Author