Autoritățile județene, în sprijinul marilor companii bistrițene în lupta cu COVID-19.

Autoritățile județene, în sprijinul marilor companii bistrițene în lupta cu COVID-19.

Începând de astăzi, reprezentanții Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, împreună cu cei ai Camerei de Comerț au făcut vizite la marii angajatori din Bistrița-Năsăud pentru a afla cum ii pot sprijini pentru rezolvarea problemelor apărute din cauza coronavirsului.

Șeful Consiliului Județean, Radu Moldovan, a tras un semnal de alarmă chiar și către Guvernul României și speră că vor fi găsite măsuri care să sprijine mediul de afaceri.

” Sper ca Guvernul, Parlamentul să ia modelele Franței, Germaniei, Spaniei și în regim de urgență, până nu e prea târziu, să stabilească măsuri economice pentru a sprijini agenții economici indeferent de dimensiunea lor. Statele trebuie să fie solidare cu cei care mișcă economia, sunt mai multe propuneri, de la suspendarea impozitelor, a CASS, a ratelor la bănci. Dacă vom continua să ne jucăm de-a șoarecele și pisica, fuge mireasa, schimbăm mirele, va fi prea târziu, se va intra într-un sistem domino de faliment”, a explicat Radu Moldovan astăzi la o conferință de presă.

Cei mai mari angajatori din Bistrița-Năsăud sunt Leoni, RAAL, Comelf, Rombat și Italtextil Sărata.

Categories: Business in top

About Author