Becleanul face mai mulți bani ca Bistrița, raportat la numărul de locuitori

Becleanul face mai mulți bani ca Bistrița, raportat la numărul de locuitori

Potrivit calculelor BistritaBusiness.ro, veniturile Municipiului Bistrița pe 2017, raportat la numărul de locuitori, sunt mai mici cu 32% față de bugetul Becleanului.

Municipiul Bistrița și-a asumat în anul trecut venituri de 234,5 milioane lei. Dacă împărțim suma la numărul de locuitori – 77.015 (conform recensământului din 2011) – rezultă un venit de 2923,3 lei per locuitor.

Dincolo, Becleanul, și-a asumat în 2017 venituri de 47,1 milioane lei și, la un număr de locuitori de 10.963, rezultă un venit per locuitor în valoare de 4295,5 lei.

Capitolul venituri includea în 2017 și sumele ce ulterior erau virate pentru salariile din învățământ, ceea ce în 2018 nu mai este valabil.

Ecartul între Beclean și Bistrița rămâne mare și în acest an, pentru că Primăria lui Nicu Moldovan a anunțat cel mai mare buget din istorie, în vreme ce Primăria lui Ovidiu Crețu va avea parte de o scădere a veniturilor. Raportat la numărul de locuitori, Becleanul e iarăși mult în față.

O altă diferență de abordare între cei doi primari este aceea că Moldovan nu prea lucrează cu excedent bugetar, preferând chiar deficitul, în vreme ce Crețu preferă uneori să stea pe bani și să nu-i cheltuie, cum a fost cazul în 2017, excedentul fiind de peste 63 milioane lei. Pentru 2018 a luat însă o decizie îndrăzneață: un deficit de aproape 58 milioane lei.

Categories: Local

About Author