Bistrița-Năsăud, în coada clasamentului la tranzacțiile cu terenuri agricole. Doar 881 în primele 11 luni din an

Bistrița-Năsăud, în coada clasamentului la tranzacțiile cu terenuri agricole. Doar 881 în primele 11 luni din an

881 de tranzacții cu terenuri agricole au fost realizate în Bistrița-Năsăud în primele 11 luni ale anului 2018, spun datele oficiale Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară. Din acest punct de vedere, județul se clasează în coada clasamentului, alături de Covasna, Maramureș, Vâlcea și Gorj.

La nivel național, volumul tranzacțiilor cu terenuri agricole s-a diminuat cu 5,5% în primele 11 luni ale acestui an, comparativ cu perioada similară a anului anterior, în tendință cu evoluția generală descendentă a tranzacțiilor cu apartamente și case, dar cu o scădere mai puțin abruptă, potrivit datelor Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI. Din ianuarie și până în noiembrie, au fost tranzacționate la nivel național peste 110.000 de loturi de teren.

Cea mai bună lună pentru vânzări de terenuri agricole în Bistrița-Năsăud a fost mai (120 tranzacții), iar cea mai slabă a fost iunie (48 tranzacții).

Cele mai multe parcele au fost înstrăinate în județul Timiș, unde proprietarii de terenuri agricole au încheiat circa 8.800 de tranzacții de vânzare-cumpărare în primele 11 luni ale acestui an, echivalentul a 8% din numărul total de loturi agricole vândute în această perioadă la nivel național. Topul județelor cu cel mai mare număr de tranzacții cu terenuri agricole încheiate în primele 11 luni este completat de Dolj, cu circa 6.500 tranzacții, Arad, cu aproximativ 6.300 de terenuri vândute, Galați, cu 5.045 de vânzări, și Brăila, cu 5.026 de tranzacții. Practic, primele cinci județe din top acoperă aproape 30% din numărul de terenuri agricole vândute în primele 11 luni ale anului la nivel național.

Categories: Local

About Author