Cum va arăta lacul Colibița cu 3,9 km de promenadă și alte facilități, destinate turiștilor?

Cum va arăta lacul Colibița cu 3,9 km de promenadă și alte facilități, destinate turiștilor?

Primăria Bistrița Bârgăului va scoate la licitație, în primăvară, execuția unui proiect care va schimba fața stațiunii Colibița: alei de promenadă pe lângă lac pe o lungime totală de 3,9 km, spații verzi, bănci, pergole, refugii, coșuri pentru deșeuri, corpuri de iluminat cu energie solară.

Proiectul, cu o valoare estimată de 1,98 mil. lei, va fi finanțat din bugetul local al comunei, dar Primăria speră și la o co-finanțare din partea Consiliului Județean.

“În acest moment am depășit faza licitației pentru Serviciile de proiectare și asistență tehnică, avem un câștigător. Urmează, în primăvară, să scoatem la licitație execuția. Probabil că vom propune un acord-cadru pe câțiva ani, care să ne permită să bugetăm anual atât cât ne vom permite, sau vom acorda un termen de execuție larg, ca să reușim să venim gradual cu finanțarea” – a declarat, pentru BistritaBusiness, primarul Vasile Laba.

Terenul pe care vor fi executate lucrările este al statului român și se află în administrarea Apelor Române, prin Administrația Bazinală Someș-Tisa. Între această instituție și Primăria Bistrița-Bârgăului există încă din 2018 un acord de parteneriat, prin care comuna poate folosi acel teren în scopuri turistice. În acest an, Apele Române au reușit să-i determine pe proprietarii de terenuri cu ieșire la lac să-și retragă limitele la cota 805m, eliberând astfel terenul necesar pentru acest proiect.

Amenajările propuse vor fi împărțite în 4 tronsoane: două pe malul stâng (una în amonte, una în aval) și două pe malul drept (una în amonte, una în aval). Proiectul presupune construcția unor alei pietonale lângă luciul de apă, cu o lățime de cca. 2 m, amenajarea unor podețe de lemn acolo unde e cazul, a unor zone verzi, a unor pergole și refugii – și dotarea acestor spații cu corpuri de iluminat cu energie solară, cu coșuri pentru deșeuri, cu bănci pentru odihnă și cu panouri de orientare.

Categories: Brands, Local, Uncategorized

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*