Bistrițenii de la Transilvania Broker oferă 5000 de euro unor elevi premiați de NASA

Bistrițenii de la Transilvania Broker oferă 5000 de euro unor elevi premiați de NASA

Compania bistrițeană Transilvania Broker de Asigurare arată că știe ce înseamnă responsabilitatea socială, oferind un cec de 5.000 de euro unui grup de elevi din Constanța, care au fost premiați de către NASA. Copiii aveau nevoie de acești bani pentru a se putea deplasa în SUA și a-și ridica premiile din partea prestigioasei agenții americane.

În cadrul Galei de Premiere a companiei, intitulată “Premiem Inovația”, ce a fost organizată sâmbătă, 12 mai 2018, Transilvania Broker a premiat elevii liceului Ovidius din Constanța ale căror rezultate în domeniul științei sunt deja recunoscute la nivel mondial.

În luna martie a acestui an, NASA a oferit trei premii elevilor de la Liceul Ovidius din Constanța, ce au participat la competiția Space Settlement Design 2018. Marele Premiu al competiției a mers către echipa formată din Cosma Bianca și Constantinescu Mihaela (clasa a XI-a), Premiul I a fost acordat elevului Adi Elif (clasa a XI-a) (individual) și Premiul III echipajului format din Alin Stoica (clasa a XI-a), Rusanda Elena Maga (clasa a VIII-a) si Mihaela Cristiana Casarica (CNMB-clasa a XII-a).

CICADA, sau cum să faci turism în spațiu

NASA a acordat Marele Premiu pentru un proiect, numit CICADA, în care elevele își imaginează turismul în spațiu. Ele au descris totul în cele mai mici detalii, de la cum vor arăta camerele de hotel până la patinoar.
CICADA este o explorare a unuia dintre cele mai vechi vise ale omenirii: călătoria în spațiu și colonizarea acestuia. Asemeni stației orbitale care gravitează acum în jurul Pământului, CICADA ar putea fi punctul de plecare în colonizarea spațiului. Elevele din Constanța și-au imaginat întregul complex ținând cont de faptul că el există în microgravitatie.

În concursul Space Settlement Design 2018 organizat de NASA, au participat peste 10.000 de elevi din întreaga lume, care au susținut peste 2.500 de proiecte. Performanța elevilor este cu atât mai remarcabilă cu cât același proiect care obținut Marele Premiu a obținut și premiul special NSS Bruce M. Clark, Jr. Memorial Space Settlement – oferit tot de NASA, pentru cel mai bun proiect științific din concurs.
Prin aceste premii, liceul Ovidius din Constanța devine singurul liceu din lume care a obținut de două ori în istoria competiției Marele Premiu și premiul special SS Bruce M. Clark, Jr. Memorial Space Settlement pentru cel mai bun proiect științific din concurs.
Elevii și profesorul coordonator, domnul profesor Maga, au primit această sponsorizare de 5.000 de euro din partea Transilvania Broker, pentru a putea onora invitația la festivitatea de premiere de la conferința internațională International Space Development Conference (ISDC) din Los Angeles, SUA în perioada 24-27 mai 2018, prilej cu care vor putea participa la workshop-uri și la întâlniri cu personalități ale lumii științifice, fapt care îi va determina pe elevii premiați să devină tot mai buni. Cecul de 5.000 de euro oferit de Transilvania Broker a fost ridicat de elevele Cosma Bianca și Maga Rusanda, alături de profesorul coordonator și de doamna directoare a liceului Ovidius, în numele întregului echipaj ce are acum posibilitatea să participe la această conferință.

“Cu toții suntem mândri de reușita elevilor din Constanța. Câștigarea acestor premii, la un concurs cu o competiție atât de acerbă, este o realizare incredibilă. Îmi doresc ca pentru acești elevi acesta să fie doar începutul unei cariere extraordinare. Transilvania Broker alege să le susțină visele, să investească într-o generație care face din excelență și inovație un mod de viață”, a spus Dan Niculae, Directorul General al Transilvania Broker.

Transilvania Broker este unul dintre cei mai mari brokeri de asigurări din România. Compania a fost fondată la Bistrița și este controlată de Gabriel Login și Dan Niculae.

Categories: Business in top

About Author