Buget cu 20 mil. lei mai mare în acest an pentru Primăria Bistrița

Buget cu 20 mil. lei mai mare în acest an pentru Primăria Bistrița

Primăria Bistrița a publicat de puțin timp bugetul pentru anul 2020 și așa cum anunța în urmă cu câteva zile primarul Ovidiu Crețu, anul acesta pare să fie mai bun decât anul trecut. Bugetul din acest an este cu peste 20 mil. lei mai mare decât cel din 2019. 

Primarul Ovidiu Crețu spunea în urmă cu câteva zile că “bugetul arată ceva mai bine decât cel de anul trecut, dar nu suficient. Eu am arătat că Guvernul, în 2018 și 2019, a greșit prin acele modificări pe care le-a făcut și practic a luat banii de acolo de unde se produc, adică din marile orașe, și i-au repartizat guvernanții unde a vrut. Nu este firesc, nu se întâmplă acest lucru nicăieri. Am tras atenția Guvernului l-a întâlnirile pe care le-am avut cu Asociația Municipiilor că ne aduce în situația în care nu putem funcționa cu bugetul pe care îl avem, oraș reședință de județ. Așa modificări s-au făcut. Au mai adaptat câte ceva, ne-au mai dat poftim pomană“.

Astfel, bugetul prezentat pentru 2020 este de 317,42 mil. lei, cu 20,29 mil. lei mai mare decât în 2019 când bugetul a fost de 297,12 mil. lei.

Bugetul de pe anul 2020 va fi în dezbatere publică în următoarea perioadă și va fi supus aprobării în Consiliul Local în jurul datei de 13-14 februarie după cum anunță conducerea Primăriei Bistrița.

Categories: Local

About Author