Ce își propune Dorel Goia cu noua divizie de ambalaje a TERAPLAST?

Ce își propune Dorel Goia cu noua divizie de ambalaje a TERAPLAST?

Prin deschiderea viitoarei fabrici de saci, sacoșe și pungi biodegradabile și prin achiziția Somplast Năsăud, TERAPLAST vrea să devină liderul național al acestei piețe până în 2022.

2020 a fost anul în care ne-am înscris pe o nouă linie strategică. Am ieșit de pe unele piețe, cum ar fi cele de profile de tâmplărie și materiale de construcții din oțel. În același timp intrăm cu ambiții mari pe piața ambalajelor. De ce? Pentru că și atunci când am investit în producția de panouri sandwich, România era importator net și noi eram ultimii intrați în piață, deci cei mai mici jucători. În 2020, România devenise exportator net și business-ul pe care l-am vândut era lider de piață nu doar în România, ci în întreaga regiune. La fel se întâmplă și pe piața ambalajelor, unde din 300 de milioane de euro, importurile reprezintă jumătate. Nu există jucători mari nici în România și nici pe piețele vecine. Avem ambiția ca TeraPlast să devină lider național și regional pe această piață.” – spune Dorel Goia, acționarul principal al TERAPLAST, în scrisoarea anuală adresată investitorilor.

Compania bistrițeană derulează un proiect de investiții cu o valoare totală de 11,8 milioane de euro sub numele „Înființare unitate nouă de producție pentru TeraPlast Folii Biodegradabile SRL”. Valoarea ajutorului de stat solicitat în acest caz este de circa 5,8 milioane de euro și reprezintă 49% din investiția totală. Proiectul presupune atât achiziționarea de echipamente de producție de ultimă generație, cât și realizarea de construcții noi. Sacii, sacoșele și pungile biodegradabile care vor fi produse în noua fabrică vor avea un grad de biodegradare de minim 90% și vor fi certificate “OK Compost” conform SR EN 13432.

Tot ca parte din strategia de dezvoltare a business-ului de ambalaje al Grupului, TeraPlast a achiziționat 70% din acțiunile producătorului de ambalaje flexibile Somplast din Năsăud în decembrie 2020. Această achiziție a fost finanțată din vânzarea terenului pe care funcționa depozitul TeraPlast din Brașov. Somplast completează portofoliul de ambalaje flexibile al Grupului cu folii industriale din polietilenă.

Acționarii TERAPLAST au aprobat în AGA de ieri, 28 aprilie a.c., rezultatele financiare extraordinare din 2020 și bugetul de venituri și cheltuieli pentru 2021. Compania își propune o cifră de afaceri netă de 550 mil. lei, iar la nivel de grup prognoza este de 636,2 mil. lei. Investițiile propuse în acest an sunt de 94,5 mil. lei la TERAPLAST SA și de 16,3 mil. lei la nivel de grup.

Categories: Brands, Bursa, Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*