Cei mai mari angajatori din Sângeorz Băi au împreună sub 200 de salariați

Cei mai mari angajatori din Sângeorz Băi au împreună sub 200 de salariați

Sunt firme care rulează afaceri de milioane de lei și adună anual profit considerabil însă au destul de puțini angajați. Potrivit informațiilor furnizate de Ministerul de Finanțe, anul trecut, cel mai mare angajator din orașul stațiune nu trece de 100 de angajați.

Mai exact, cu 83 de salariați, Ocolul Silvic Cormaia Anieș este cel mai mare angajator din Sângeorz Băi. Compania a fost înființată în anul 2009 și a avut un început timid, cu o cifră de afaceri sub 230.000 lei, însă de-a lungul anilor a păstrat un trend ascendent ajungând în 2018 la venituri de 3,9 mil. lei.

Cu doar 31 de angajați compania EmiIoana Perfect, care are ca obiect de activitate tăierea și rindeluirea lemnului, ocupă locul II în topul celor mai mari angajatori din Sângeorz Băi. Firma aparține antreprenorului Emil Georgeș și a fost înființată în anul 2016.

O companie care se ocupă de exploatare forestieră ocupă poziția a III a în acest top. Vian Trans, controlată de omul de afaceri Iacob Strîmbu, avea la final de 2018 un venit de 2,9 mil. lei și 28 de angajați.

Hotelul Heb, cunoscut pentru tratamentele de balneofizioterapie, a mers pe minus la toate capitolele. Cifra de afaceri a scăzut față de anii precedenți, profitul este tot mai mic, la fel și numărul de angajați. Dacă în 2002 la Hebe lucrau peste 100 de persoane, anul trecut hotelul avea doar 24 de angajați.

Familia Durnea a înființat în anul 1992 compania Durnea care are ca obiect de activitate fabricarea prin tricotare sau croșetare a altor articole de îmbrăcăminte. Cu o cifră de afaceri puțin peste 1,3 mil. lei, compania se află pe locul V în topul firmelor din Sângeorz Băi cu cei mai mulți angajați.

Categories: Business in top

About Author