Cei mai puternici constructori din județ au venituri de aproape 300 mil.lei

Cei mai puternici constructori din județ au venituri de aproape 300 mil.lei

Într-un top al celor mai mari firme de construcții din Bistrița-Năsăud primele trei poziții sunt ocupate de Dimex, Frasinul și CML. Împreună, cele trei companii bistrițene rulează afaceri de aproape 300 mil.lei. 

De departe, pe primul loc în top se află Dimex 2000 Company din Rebrisoara. Firma cotrolată de familia Scurtu rulează afaceri de 129,4 mil.lei, conform datelor furnizate de Ministerul Finanțelor, iar profitul înregistrat anul trecut a trecut de 6,3 mil.lei.

Cu venituri ceva mai mici decât Dimex, pe poziția secundă se clasează compania deținută de omul de afaceri Traian Larionesi. Frasinul a fost deschisă în anul 1999 și în ultimii ani a înregistrat creșteri mari la capitolul cifră de afaceri. Potrivit datelor de pe site-ul Ministerului de Finanțe, la finalul lui 2018 compania cu sediul tot în Anieș raporta venituri de 105,9 mil.lei și profit de 4,2 mil.lei.

CML.RO a fost înființată în anul 1997 și aparține familiei Roș Vasile și Mihaela. Compania are sediul în Beclean și rula la finalul lui 2018 afaceri de 61,5 mil.lei în urmă cărora a obținut profit de 0,7 mil.lei.

Cele trei companii au avut în ultimii ani o mulțime de lucrări de construcții, atât în Bistrița-Năsăud, cât și în alte județe. Printre acestea se numără: drumul județean de la Ungheni la Târnăveni (Dimex – 29 mil.euro), reabilitare sistem rutier în municipiul Hunedoara (Dimex – 60 mil.euro), reabilitarea DJ 172D (Dimex – 10 mil.euro), reabilitare sediu RAR Bistrița-Năsăud (Frasinul – 1,7 mil.euro), anveloparea Palatului Justiției din Bistrița-Năsăud (Frasinul – 2,1 mil.euro), drumul gării din Beclean – lucrare în desfășurare (CML – 2,5 mil.euro).

Categories: Business in top

About Author