Cine e bistrițeanul care a preluat frâiele uneia dintre cele mai mari afaceri din Transilvania?

Cine e bistrițeanul care a preluat frâiele uneia dintre cele mai mari afaceri din Transilvania?

Începând 7 februarie 2019, bistrițeanul Radu Corăbian a preluat funcția de director general al Kastamonu Romania SA, una dintre cele mai mari afaceri din Transilvania, cu aproape 200 de milioane euro cifră de afaceri anuală.

Kastamonu, parte din grupul turcesc Hayat Holding, a sosit la Reghin în 1998, când a achiziționat fostul combinat local de prelucrare a lemnului. În 20 de ani, a investit peste 300 de milioane de euro în facilități de producție și tehnologie, devenind un nume recunoscut la nivel regional în rândul producătorilor de PAL brut, melaminat și blaturi de lucru, și la nivel mondial în rândul producătorilor de fețe de uși din HDF texturat. De altfel, grupul Hayat Holding este unul dintre liderii mondiali în acest domeniu de activitate.

Cine este Radu Corăbian?

Noul director general, Radu Corăbian, s-a alăturat echipei Kastamonu România în anul 2011, deținând de atunci funcția de Director Vanzari și Marketing. Înainte de aceasta a acumulat o experiență de peste 12 ani în domeniul producției de mobilier și producției plăcilor pentru industria mobile, în cadrul mai multor companii de profil. M-am născut la Bistrița și am locuit acolo până la terminarea liceului, actualul Colegiul Tehnic INFOEL, unde am fost prima promoție de matematică-informatică. După terminarea facultății m-am întors la Bistrița unde m-am angajat într-un domeniu apropiat de cel în care activez acum, la MOPAL SA. Am lucrat acolo doar un an și câteva luni, dupa care am decis să mă relochez în județul Alba”, a declarat, pentru BistritaBusiness.ro, Radu Corăbian.

Întrebat despre informațiile care au circulat în ultimii ani cu privire la o posibilă investiție a Kastamonu în apropierea Bistriței, Corăbian a spus că nu exclude în viitor această posibilitate: Kastamonu România a avut în vedere o investiție în zona Bistrița în urmă cu câțiva ani, când se căuta o alternativă pentru fabrica de clei. Între timp însă am ales să rămânem la varianta Reghin, fiind mult mai eficient și mai sigur să avem producția de adezivi pe aceeași platformă cu linia de PAL. Continuăm, așadar, demersurile pentru obținerea autorizațiilor pentru Reghin și sperăm să le finalizăm anul acesta. Bineînțeles, nu excludem o investiție în viitor în Bistrița, având în vedere că ne dorim să creștem și să dezvoltăm activitatea companiei în România”.

Bistrițeanul stabilește o premieră în grupul Hayat

Esat Özoğuz, care a deținut funcția de director general din septembrie 2011, își continuă cariera în cadrul grupului, ca director general al Kastamonu Italia. Numirea în funcție a lui Corăbian a avut loc la sediul companiei din Reghin, în prezența Președintelui Consiliului de Administrație al grupului Hayat, Ahmet Yahya Kığılı, și a CEO-ului grupului Kastamonu Entegre (divizia de prelucrare a lemnului a Hayat), Haluk Yıldız. “Istoria Kastamonu România a început în 1998, cu mai mult de 20 de ani în urmă. Aceasta este prima investiție a grupului în afara Turciei. În acești ultimi 20 de ani am avut și obstacole în drumul nostru, dar am trecut cu bine peste ele și astăzi reușim să oferim calitate și să fim competitivi atât pe partea de fețe de uși cât și la PAL melaminat și blaturi de lucru. Am început investiția de aici cu mulți angajați turci dar numărul lor a scăzut odată cu trecerea timpului. Păstrând aceeași direcție, mă bucur să vă spun că ne aflăm într-un moment de mare schimbare, o premieră chiar pentru grupul nostru – directorul general al companiei este de astăzi un cetățean al țării în care se desfășoară activitatea, și nu un cetățean turc. (…) Domnul Corăbian preia de astăzi responsabilitățile funcției de director general, și sunt convins ca va stabili un nou record de longevitate. Avem aici o echipa bună de prefesioniști, care lucrează armonios împreuna. Îi rog pe toți să îi acorde tot sprijinul noului Director General, și să ne asigurăm că vom deveni tot mai buni și mai performanți în fiecare an.” a spus Haluk Yıldız, CEO al Kastamonu.

Corăbian: “Vrem stabilitate și dezvoltare continuă a companiei!”

“Sunt onorat să preiau conducerea Kastamonu Romania SA. Compania noastra se afla în momentul de față pe primele locuri pe multe dintre piețele pe care activăm, poziție pe care dorim să o menținem și chiar să o îmbunătățim, acolo unde este posibil. Acest lucru nu este realizabil decât prin implicarea întregii echipe de management în îmbunătățirea proceselor și dezvoltarea produselor, în așa fel încât să oferim clienților noștri calitate la un pret corect, cu maximă eficiență. Îi mulțumesc domnului Esat Özoğuz pentru tot ce a făcut pentru Kastamonu Romania. Datorită efortului său, preluarea acestei funcții este un job mult mai ușor pentru mine acum, decât a fost pentru dânsul în 2011. Mulțumesc, de asemenea, și conducerii grupului pentru încrederea acordată și vreau să îi asigur pe toți colegii mei din cadrul Kastamonu România ca voi face tot ce îmi stă în putință pentru a garanta stabilitatea și dezvoltarea continuă a companiei, respectând misiunile și valorile grupului Kastamonu”, a spus Radu Corăbian în momentul preluării mandatului.

Despre Kastamonu România

Pe platforma de la Reghin, unde lucrează aproape 1.000 de angajați, funcționează o linie de producție pentru PAL cu o capacitate de 500.000 de metri cubi pe an, trei linii de melaminare cu o capacitate de 27.000.000 de metri pătrați pe an, o linie de impregnare hârtie cu o capacitate de 50.000.000 de metri pătrați pe an, o linie de producție blaturi de lucru cu o capacitate de peste 200.000 de bucăți pe an, două linii de producție fețe de uși cu o capacitate de peste 17.000.000 de bucăți pe an și o unitate de producție foi de uși cu o capacitate de peste 100.000 de bucăți pe an.

Compania este un partener de bază pentru producătorii de mobilă și distribuitorii de materiale destinate industriei mobilei.

 

Categories: Business in top

About Author