CJ taie 1 mil. lei de la Cultură ca DGASPC să aibă salarii. Guvernul întârzie cu banii

CJ taie 1 mil. lei de la Cultură ca DGASPC să aibă salarii. Guvernul întârzie cu banii

Consiliul Județean taie 1 mil. de lei din bugetele pe 2020 ale Complexului Muzeal și al Centrulului Județean pentru Cultură ca să poată susține salariile și cheltuielile curente ale Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului.

Rectificarea bugetului județului, a opta în acest an, va fi votată astăzi, în ultima ședință a CL desfășurată în componența de dinainte de alegeri.

Președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan, a declarat în repetate rânduri că Guvernul s-a substras în acest an de la plata angajaților DGASPC, lăsând acest lucru exclusiv în sarcina consiliilor județene, deși era o datorie asumată în comun.

Cu rectificarea care are loc astăzi, Consiliul Județean va asigura salariile din DGASPC pentru luna septembrie și o parte din cheltuielile curente. Pe lângă cei 1 mil. lei mutați de la Cultură (350.000 lei de la Muzeu și 650.000 lei de la Centrul Județean pentru Cultură), CJ va mai adăuga 400.000 lei din alte surse, ca să acopere nevoia urgentă de la DGASPC.

Categories: Bursa, Local

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*