COLIBIȚA crește : A fost deschis primul parc de aventură, cu trasee prin copaci și tiroliană

COLIBIȚA crește : A fost deschis primul parc de aventură, cu trasee prin copaci și tiroliană

O absolventă a USAMV Cluj a câștigat o finanțare de 40.000 euro într-un program al Universității, bani cu care a deschis o afacere în stațiunea Colibița: primul parc de aventură, cu trasee și tiroliană, pe partea dreaptă a lacului, la 7 km de baraj.

Anul trecut, pe când era încă studentă, Loredana s-a înscris în programul “Innotech Student”, a urmat mai multe cursuri și seminarii de antreprenoriat și, în final, planul ei de afaceri a fost selectat pentru finanțare.

Perioada de implementare a proiectului a fost de 12 luni, iar noi ne-am încadrat în acest termen cu investiția. Costurile au fost puțin mai mari de 40.000 de euro, dar diferența am adăugat-o noi. Începând de vineri, 14 iulie 2023, Parcul Aventuri în Colibița stă la dispoziția turiștilor! Ne vom strădui să le oferim o experiență de neuitat, atât adulților cât și copiilor! –  a spus, pentru Bistrița Business, Loredana.

Accesul la parc se face pe un drum forestier recent amenajat, pe care autoturismele, bicicletele, ATV-urile pot ajunge cu ușurință. Loredana a încheiat și un parteneriat cu “BorgoPass Discover”, care închiriază ATV-uri turiștilor, și cu antreprenorii care operează “Trenulețul Vacanței Colibița”, care au adăugat o stație la parcul Loredanei.

Parcul Aventuri în Colibița pune la dispoziție două tiroliene și două trasee, proiectate să ofere adrenalină și bucurie atât adulților cât și copiilor. Traseul destinat adulților este alcătuit din 10 ateliere a căror lungime totală este de 153 metri liniari, iar tiroliana are o lungime de 130 metri liniari. Traseul pregătit pentru copii cuprinde 6 ateliere cu o lungime totală de 19 metri liniari, iar tiroliana mică are 27 de metri liniari.

Totul se desfășoară în condiții de siguranță, spune Loredana: toate echipamentele și amenajările au fost deja testate, iar angajații au făcut cursuri și au fost instruiți cu privire la operarea în condiții de securitate a parcului. Primul turist hotărât, care a trecut deja de 5 ori prin circuit (deși s-a jurat după prima încercare că nu mai urcă în viața ei pe așa ceva :)) ) este chef-ul Elena din deal (vezi foto principal), de la Punctul Gastronomic Local din Tiha Bârgăului.

În incinta parcului, sunt amenajate și zone de relaxare (băncuțe, mese, hamace), dar și o arie în care vor fi oferite turiștilor mici gustări de tip fast-food și răcoritoare.

Prețul pentru o oră petrecută în parcul Aventuri în Colibița este de 50 de lei pentru adulți și 30 de lei pentru copii. În zonă nu există semnal pentru telecomunicații, prin urmare turiștii vor avea pregătiți bani cash.

Parcul este deschis în fiecare zi, între orele 11-18.

Pentru informații sau programări, turiștii au la dispoziție următoarele date de contact:

Aventuri în Colibița : www.aventuricolibita.ro; 0751.860.286

BorgoPass Discover – închiriere ATV-uri : 0748.754.177

Trenulețul Vacanței Colibița : 0764.018.312 / 0724.103.936

Categories: Bursa, Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*