COMELF a scăzut cu 20% în S1 din cauza livrărilor dificile în UE, pe fondul pandemiei

COMELF a scăzut cu 20% în S1 din cauza livrărilor dificile în UE, pe fondul pandemiei

Fabricantul de utilaje și echipamente energetice COMELF a avut în primele 6 luni din 2020 afaceri cu 20% mai mici decât în perioada similară a anului trecut. Comelf Bistrița (CMF) a realizat în primul semestru venituri totale de 60,74 milioane lei, față de 76,33 milioane lei de la T1 2019.

Compania, listată la BVB, a reclamat afectarea livrărilor către țări din Uniunea Europeană în contextul pandemiei COVID-19. Astfel, dacă raporturile cu Italia reprezentau 43% din cifra de afaceri în primele 6 luni ale anului trecut, acum au mai însemnat doar 36% din business. De asemenea, un declin al vânzărilor s-a înregistrat și în relațiile comerciale cu Germania, Austria și Suedia. În același interval de raportare, cheltuielile totale au fost reduse cu 18,18%, la 61,91 milioane lei, de la 75,67 milioane lei. Profitul net a coborât la 1,21 milioane lei, de la 1,82 milioane lei.

Comelf, companie controlată în proporție de 80,93% prin Uzinsider de Constantin Savu și Emanuel Babici, este listată la BVB, fiind unul dintre membrii fondatori ai bursei românești.

Categories: Bursa, Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*