Consiliul Județean împarte 5,8 mil.lei primăriilor din județ

Consiliul Județean împarte 5,8 mil.lei primăriilor din județ

Consilierii județeni au fost convocați la o ședință care va avea lor miercuri, iar printre proiectele pe care le vor dezbate și supune la vot se află și unul privind repartizarea unor bani pentru primăriile din județ.

În total, se vor da 5,8 mil.lei uniutăților administrativ teritoriale din Bistrița-Năsăud, bani care sunt în visteria CJ BN din cota de 7,5% din impozitul pe venit.

“În vederea repartizării sumei de 5.814 mii lei, s-a solicitat unităților administrativ teritoriale de pe raza județului transmiterea necesarului de sume pentru susinerea programelor de dezvoltare locală, susținerea programelor de infrastructură care necesită cofinanțare locală și a cheltuielilor de funcționare, pe care unitățile administrativ teritoriale din județ, în mod justificat, nu le pot finanța din veniturile proprii și din sume defalcate din taxa pe valoare adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale”, scrie în proiectul de hotărâre ce va fi supus miercuri la vot.

Cele mai mari sume, 350.000 lei  și respectiv 300.000 lei vor ajunge în comuna Tiha Bârgăului și Maieru. Câte 200.000 lei vor primi comunele Lechința, Teaca și Nușeni. Alți 150.000 lei urmează să fie repartizați Primăriei Petru Rareș. La Prundu Bârgăului și Uriu ar urma să ajungă 147.000 lei și respectiv 135.000 lei.

Câte 100.000 de lei a decis conducerea CJ BN să ofere primăriilor din Bistrița Bârgăului, Budacu de Jos, Căianu Mic, Coșbuc, Dumitra, Ilva Mică, Josenii Bârgăului, Leșu, Livezile, Lunca Ilvei, Monor, Nimigea, Parva, Rodna, Romuli, Sânmihaiu de Câmpie, Șanț, Șieu Odorhei, Șintereag, Telciu, Târlișua, Urmeniș și Zagra.

Câte 75.000 lei ar urma să primească Șieu, Silivașu de Câmpie, Salva, Rebrișoara, Rebra, Poiana Ilvei, Negrilești, Milaș, Miceștii de Câmpie, Mărișelu, Măgura Ilvei, Matei, Galații Bistriței, Dumitrița, Chiuza, Ciceu Mihaiești, Ciceu Giurgești, Cetate, Budești și Braniștea.

Primăriile din comunele Chiochiș, Feldru, Ilva Mare, Spermezeu și Șieu Măgheruș ar urma să primească fiecare câte 50.000 lei. Pentru Primăria Șieuț conducerea CJ BN a pregătit 45.000 lei și pentru cea din Runcu Salvei 37.000 lei.

“În urma analizării solicitărilor transmise, propunerea de repartizare de sume către unitățile administrativ teritoriale se referă în principal la asigurarea cheltuielilor de funcționare a acestora, cu precizare că aceste sume se vor cuprinde în bugetele de venituri și cheltuieli ale unităților administrativ teritoriale în trimestrul IV al anului 2019”, mai scrie în același document.

Categories: Local

About Author