Constructorii nu se înghesuie la licitația trotuarelor pe traseul Linia Verde

Constructorii nu se înghesuie la licitația trotuarelor pe traseul Linia Verde

Licitația pentru modernizarea trotuarelor pe traseul Linia Verde a fost un eșec, Primăria Bistrița urmând să reia procedura, asumându-și astfel o posibilă întârziere în finalizarea proiectului derulat cu fonduri europene.

Cea mai mare parte a lucrărilor din proiectul Linia Verde le execută compania M.I.S. Grup însă unele au fost licitate separat și vor avea executanți diferiți, cum este și cazul modernizării trotuarelor.

“Au fost depuse numai oferte inacceptabile și/sau neconforme” – a fost concluzia Primăriei. Instituția a modificat proiectul inițial, desenat de administrația Crețu, considerat depășit, și a propus înlocuirea pavajului clasic, din “biscuiți” de beton, și a bordurilor cu piatră naturală și/sau un alt tip de material mai modern.

Valoarea estimată a acestor lucrări ar fi de 7,27 mil. lei.

“Proiectul Linia Verde a fost întocmit în perioada vechii administrații și, din punctul meu de vedere, este neconform, adică nu răspunde exigențelor momentului și ale viitorului. (…) Vreau să fiu foarte bine înțeles: proiectul cuprindea pavare cu pavaj de hală! Nu pot fi de acord cu acest lucru. De asemenea, nu s-a dat niciun fel de soluție pentru îngroparea firelor care atârnă pe stâlpi, între stâlpi, peste drumuri, pe care și care vor fi introduse în subteran, mă refer la firele de telefonie, internet, televiziune”, a declarat, anterior, primarul Ioan Turc. ”Este adevărat că această revizuire presupune și timp și costuri suplimentare, pe care le vom asuma din bugetul local, pentru că nu putem majora sumele pe care le obținem din bani europeni. Nu accept lucrări de mântuială! Avem, în momentul de față un disconfort prin trenarea lucrării, dar important pentru mine și pentru cetățeni este ca, la finalizare lor, să avem sentimentul că am făcut ceva cu adevărat important pentru oraș”, a mai spus primarul.

Categories: Bursa, Local

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*