Cristian Niculae promite că bistrițenii nu vor plăti mai mult pentru gunoiul menajer

Cristian Niculae promite că bistrițenii nu vor plăti mai mult pentru gunoiul menajer

Viceprimarul Cristian Niculae a anunțat astăzi la o conferință de presă că bistrițenii nu vor plăti mai mult pentru gunoiul pe care îl aruncă! Acesta a explicat că va propune Consiliului Local alocarea a 3 mil. lei din bugetul de pe acest an pentru a subvenționa în continuare taxa de colectare a deșeurilor bistrițenilor. 

“Doresc să informez cetățenii Bistriței că, în proiectul de buget pentru 2020, voi propune și voi susține alocarea sumei necesare pentru subvenționarea taxei de salubrizare din bugetul municipiului. Astfel cetățenii nu putrea să plătească tot la nivelul taxei de anul trecut, și anume 6,6 lei/persoană/lună. O familie de patru persoane va plăti tot 316 lei/an taxa de salubrizare. Propun acest lucru pentru că eu consider că trebuie să fim solidari cu bistrițenii și îmi doresc ca, pe viitor, aceștia să plătească atât cât aruncă prin proiectul implementat de către ADI Deșeuri în parteneriat cu Primăria Bistrița”, a explicat viceprimarul Cristian Niculae.

În plus, Niculae promite că va urmări atent activitatea celor de la Supercom și că va cere să fie aplicate sancțiuni dacă nu își vor face treaba așa cum este stabilit în contract. Viceprimarul anunță că va colabora cu Garda de Mediu și Poliția Locală pentru a lua măsuri dacă va fi nevoie.

Pentru a explica și majorarea taxei lunare de la 9,9 lei/pers. la 11,5 lei/pers, Cristian Niculae a precizat că “am fost obligați să începem implementarea acestui proiect din 1 iunie 2019. Cu toate acestea, nu vreau ca cetățenii să fie împovărați de creșterea acestei taxe”.

 

 

Categories: Local

About Author