Verde pentru Linia Verde. Bistrița intră în șantier

Verde pentru Linia Verde. Bistrița intră în șantier

Primarul Municipiului Bistrița, Ioan Turc, a anunțat că a semnat ordinul de începere pentru lucrările aferente proiectului Linia Verde, care traversează orașul de la Viișoara la Unirea.

Constructorul MIS Grup, care a câștigat licitația, poate începe organizarea de șantier pentru lucrările la Linia Verde, o investiție de 36 mil. lei, finanțată în mare parte din fonduri europene. De altfel, echipa de topografi a companiei a fost deja în teren, a trasat liniile directoare și a stabilit cotele de adâncime, respectiv înălțime, la care se va lucra, conform proiectului tehnic.

“Este un șantier mare, care va perturba cu siguranță traficul și liniștea în oraș, dar vom căuta cele mai bune soluții ca disconfortul să fie minim. Mai ales că lucrarea s-ar putea derula la un moment dat în paralel cu cea de pe traseul Gării-Decebal-Han, aflată în licitație. Orașul va fi un mare șantier în acele zone, trebuie să avem răbdare cu constructorii, și să ne bucurăm la final, când Bistrița va avea practic o nouă față și o nouă geografie pentru sistemul de transport public.” – a spus primarul Ioan Turc.

Lucrările propuse prin Linia Verde sunt: lucrări de remodelare a elementelor geometrice ale străzilor, realizarea de benzi dedicate/prioritare transportului public, realizarea pistelor pentru biciclişti, reabilitarea trotuarelor, realizarea unui sistem rutier nou la partea carosabilă pe unele străzi, lucrări de iluminat public cu sistem de telegestiune, lucrări de infrastructură curenți slabi, lucrări de construire a unei autobaze care va cuprinde un depou pentru garare şi un dispecerat pentru managementul traficului, lucrări de construire staţii de autobuz: 42 de stații de autobuz curente şi 2 staţii de autobuz tip cap terminal.

Linia Verde va avea 44 de stații, 24.900 mp suprafață piste de cicliști, 4.553 mp suprafață piste de cicliști marcate, 39.515 mp suprafață trotuar, 18.101 mp suprafață carosabilă reabilitată. Traseul va fi: Unirea – Calea Moldovei – Gen. Grigore Bălan – Bistricioarei – Piața Petru Rareș – Piața Unirii – Dornei – Gh. Șincai – Independenței – Libertății – Viișoara și retur. Transportul va fi gratuit.

Categories: Bursa, Local, Uncategorized

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*