Cu 1 mil.euro, Amicii Building extinde și modernizează o grădiniță din Beclean

Cu 1 mil.euro, Amicii Building extinde și modernizează o grădiniță din Beclean

Investiția se face prin Programul Operațional Regional și va schimba total grădinița găzduită într-o clădire veche care nu a mai fost modernizată de multă vreme.

Construcția, aflată pe strada Șieului, a fost ridicată în anul 1970 și astăzi găzduiește Grădinița cu program prelungit “Albă ca zăpada”. Primăria Beclean a accesat fonduri europene pentru modernizarea, extinderea și dotarea grădiniței, iar licitația a fost câștigată de compania Amicii Building.

În proiect este prevăzută extinerea construcției existente cu încă două corpuri de clădire care vor face corp comun cu cladirea existentă. Odată cu extinderea, gădinița care acum are regim de înălțime P+E va avea regim de înălțime P+2E.

Pe lângă extindere, în proiect este prevăzută și desființarea sau înființarea unor pereți pentru recompartimentări, refacerea finisajelor și montarea unor panouri fotovoltaice pe acoperiș.

“Prin realizarea lucrărilor de intervenție de reabilitare, extindere, modernizare și dotarea infrastructurii educaționale a Grădiniței cu program prelungit “Albă ca zăpada” se urmărește în primul rând remedierea deficiențelor constatate (lipsa dotărilor din grupele de copii, lipsa finisajelor adecvate pentru învățământul preșcolar, lipsa izolației termice la partea opacă a clădirii, tâmplărie degradată, finisaje exterioare degradate, instalații electrice, sanitare și de încălzire vechi). Astfel, calitatea actului didactic se va îmbunătăți și se vor creea noi locuri de muncă pe durata execuției lucrărilor”, scrie în proiect.

Investiția se ridică la 4,6 mil.lei.

Categories: Local

About Author