Cu 80 mil.lei în Wonderland se va construi cel mai tare complex polivalent din țară

Cu 80 mil.lei în Wonderland se va construi cel mai tare complex polivalent din țară

Până în 2021 în Bistrița se va construi cel mai tare complex polivalent din România. Terenuri de handbal, baschet, tenis, pistă de atletism și o sală polivalentă enormă vor fi amenajate în Wonderland, iar lucrările vor fi făcute de Frasinul în asociere cu Erbașu și Dico și Țigănaș.

Complexul polivalent din Unirea este un proiect despre care se vorbește de mulți ani. Greu de realizat la început, din cauza sumelor enorme necesare pentru a fi implentat, proiectul prinde contur. Astăzi, a fost semnat contractul de execuție al lucrărilor.

La Bistrița, alături de constructori și reprezentanți ai Consiliului Județean și Primăriei Bistrița au fost și ministrul Dezvoltării, Daniel Suciu și directorul Companiei Naționale de Investiții, Manuela Pătrășconiu.

Complexul polivalent va avea o sală polivalentă cu o suprafață de 7.350 mp și capacitate de 2.675 locuri (inclusiv tribună retractabilă de 640 locuri). Sala polivalentă va putea fi folosită și pentru organizarea de concerte, capacitatea totală fiind de 5.015 locuri (2.340 locuri pe teren).

De asemenea, în proiect mai este prevăzută și amenajarea unei piste de atletism cu o lungime de 132.5 m lungime, un teren de handbal (exterior), un teren de baschet (exterior) și un teren de tenis (exterior). Vizitatorii complexului sportiv nu vor trebui să își facă griji în privința locurilor de parcare, în proiect fiind prevăzută o parcare ce va putea găzdui 500 de mașini.

Întreg complexul se va întinde pe 3 hectare, iar constructorii au la dispoziție 19 luni să termine lucrările: 4 luni pentru proiectare și 15 luni pentru execuție.

Banii alocați acestui proiect vin de la Guvern, iar cele trei firme care au câștigat licitația vor primi 80 mil.lei (16,8 mil.euro) la final.

Frasinul este o companie care a crescut în domeniul forestier însă în ultimii ani Traian Larionesi, cel care conduce compania, a făcut pași mari spre domeniul construcțiilor și se poate mândri cu o serie de lucrări mari făcute chiar în Bistrița-Năsăud: sediul RAR, anveloparea sediul Palatului Justiței.

Compania Erbașu Construct a fost înființată în anul 1990 și rulează o cifră de afaceri de peste 335 mil.lei. Cu peste 450 de angajați, compania se poate lăuda cu o mulțime de lucrări importante realizate în țară: Hipodrom Ploiești, stația de epurare din Timișoara, complet sportiv – stadion Turnu Măgurele sau bazin olimpic pentru Clubul Sportiv Dinamo.

Despre Dico și Țigănaș se știe că este una dintre cele mai mari firme de arhitectură din România. Compania aparține antreprenorilor Dico Marius și Tigănaș Șerban, cel din urmă a fost în perioada 2010-2018 și președinte al Ordinului Arhitecților din România.

Categories: Local

About Author