Cultura chineză își face casă la Bistrița

Cultura chineză își face casă la Bistrița

Douăzeci de profesori bistrițeni au participat azi la workshop-ul “Ritualul ceaiului în cultura chineză“, desfășurat la Palatul Copiilor. Evenimentul a fost organizat de Institutul Confucius Cluj și de Casa Corpului Didactic Bistrița.

Institutul Confucius a fost reprezentat de prof. Xu Xiaolu și prof. Dong Zhang, iar responsabilul din partea Casei Corpului Didactic Bistrița a fost prof. metodist Alina Gâmbuță. Evenimentul a constituit încă o șansă pentru dascălii bistrițeni de a interacționa cu spectaculoasa cultură chineză, de această dată în centrul dezbaterii fiind bătrânul ritual al ceaiului.

Din 2016, grație aceluiași institut și Universității Babeș-Bolyai, la Bistrița funcționează Clasa Confucius, unde copiii interesați învață limba chineză, pornind de la cunoștințele de engleză. Cursurile au loc în mai multe licee și școli generale, în frunte cu colegiile Andrei Mureșanu și Liviu Rebreanu. În paralel, există și adulți care prin același program învață chineza. De exemplu, Cecilia Zsejki, profesor de limba engleză la Școala generală nr.1, este acum la nivelul 2 de învățare a chinezei iar în vară a primit o bursă din partea Institutului și a petrecut câteva săptămâni în Beijing, Hangzhou și Shanghai.

Categories: Life & Style

About Author