DAN STEEL ia o gură de oxigen. Curtea de Apel Cluj a zis ieri că nu e cazul de insolvență

DAN STEEL ia o gură de oxigen. Curtea de Apel Cluj a zis ieri că nu e cazul de insolvență

Curtea de apel Cluj a decis ieri că Dan Steel Beclean nu este în situație de insolvență, respingând ieri apelul declarat de Belmet Handelsgellschaft, filiala din Austria a principalului producător de produse din oțel din Belarus, împotriva sentinței civile nr. 352 pronunțată în iunie 2019 de Tribunalul Bistrița.

Conform legii, prezumția de insolvență apare dupa 60 de zile de la data scadentă, dacă debitorul încă nu și-a plătit datoria față de unul sau mai mulți creditori. Dan Steel are datorii către creditori care depășesc cu mult termenul de 60 de zile, însă instanța a ales să-i mai ofere o șansă combinatului de la Beclean.

În acest moment, trei creditori mari luptă să obțină executarea silită sau insolvența firmelor din grupul Dan Steel (Beclean și Negrești Oaș): Unicredit (Leasing și Bank), ArcelorMittal (creanță de cca. 2 mil. euro) și Belmet Handelsgellschaft (cu o creanță de cca. 0,9 mil. euro). Bătăliile se dau în instanțele de la Beclean, Negrești Oaș, Bistrița și Cluj. Deocamdată, judecătorii de la Negrești Oaș au respins o cerere de executare silită depusă de Unicredit Bank, dând un moment de respiro antreprenorului Dan Vasile.

 

Categories: Business in top

About Author